La Morganita

La Morganita és la gemma del mes d'Abril, associada a persones romàntiques i amoroses.

 
 
La Morganita és una varietat del beril que es caracteritza pel seu suau color rosa, que evoca la imatge d’un bell camp de flors. Es sol associar el rosa amb el romanticisme, sens dubte la morganita n’és el millor exemple.
 
El seu nom ve del cèlebre banquer i filantrop John Pierpont Morgan, que va finançar moltes expedicions en busca de noves gemmes, i se la vincula amb persones romàntiques.
 
Creus que la Morganita pot ser la teva pedra preciosa?
 
 

“El color de la Morganita em sembla d'una gran bellesa, m'agradaria molt que la "Maragda rosa" arribes a ser tan valorada com les seves cosines Maragda i Aiguamarina, per això les vaig incorporar a les meves col·leccions.”

 
La morganita comparteix grup dins els beril·lis amb la maragda i l’aiguamarina i, curiosament, tot i ser més rara de trobar que aquestes dues, ha tingut sempre menor nivell de coneixement entre el públic. Això ha fet que encara avui se'n trobin disponibles en tamanys i purezes espectaculars.
 
La seva particularitat és el suau color rosa, que prové de les traces de manganès dins la seva composició química. Tot plegat fa que en ocasions els experts es refereixin a les morganites com “maragdes roses”.
 
És la pedra del mes d’abril i es creu que ajuda en qüestions amoroses, creant vincles eterns. Pot ser la teva gemma especial?
 
 

Cura de les joies

 
És una gemma que es considera d'una duresa adequada per l'ús quotidià (7.5/8 en l'escala de Moh's), tot i que s’ha de tenir cura d’evitar altes temperatures, productes químics agressius o els canvis bruscos de pressió (com vols en avió). Des de Roosik & Co et recomanem l'ús d'aigua tèbia, sabó i un raspall suau per la seva neteja.
 
 

 

 

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.