This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

El valor d’una joia

Què simbolitza una joia per a tu?

  
La joieria forma part de les nostres vides des de sempre. Perquè te’n puguis fer una idea et direm que s’han trobat joies que tenen més de 90.000 anys! Són joies fetes amb materials que els nostres avantpassats tenien a l’abast: petxines, fusta, pedres, pells i d’altres elements naturals.
  
El disseny d’aquestes peces ha evolucionat fins a dia d’avui, però la seva essència segueix essent la mateixa. Què simbolitza una joia per a tu?
   
 
  

El valor d’una Joia 

  

Per a nosaltres, una joia és molt més que metalls nobles, diamants i pedres precioses. Una joia és art, és temps, és ofici, és compromís, és emoció. 


També és la manera que tenim de fer tangibles els records, de sentir a prop les persones estimades, d’expressar-nos tal i com som i de fer perdurar els nostres valors eternament, fins i tot, més enllà de nosaltres mateixos. Una joia és un llegat. El teu llegat. Hi has pensat mai?
    

  

El valor d’un Diamant

 
Si bé darrerament, es parla cada vegada més dels diamants sintètics o de laboratori, un diamant natural té un valor incalculable.
 
Un diamant natural és un regal de la natura. El seu naixement increïble i la seva història són impossibles de replicar amb tecnologia. 
  
 
Els diamants i gemmes naturals es creen al llarg de centenars de milions d’anys, a 160 km sota el nivell de la terra i amb unes temperatures i pressions extremes. És l’activitat volcànica qui els transporta cap a la superfície. El 90% d’aquests diamants desapareixen durant aquest procés volcànic violent que els envia terra amunt! Però el 10% restant, són realment un tresor (o un miracle) que la terra posa al nostre abast per a expressar els sentiments més nobles i perdurables: l’amor, l’amistat, el compromís. És el llegat de la terra a les teves mans.
 
Dels diamants supervivents, són ben pocs els que tenen unes qualitats òptiques perfectes. Només un 0,02% de l’extracció mundial de diamants naturals reuneixen totes les propietats que els converteixen en diamants impecables. Ja veus que el valor d’un diamant natural no només ve determinat per la seva extremada bellesa, sinó perquè són tan rars, únics, i especials, com la persona que els llueix…
 

El valor de l’Or

 
Potser t’has plantejat alguna vegada, perquè es regalen joies d’or o de platí i no peces de bisuteria per molt que llueixin amb dissenys increïbles o el seu preu sigui d’allò més atractiu. La resposta la trobem en els metalls que formen aquesta peça.
L’or és un metall noble, no s’oxida i això vol dir que perdurarà al llarg dels anys. 
  
  
Si la joia no està treballada amb metalls nobles, la peça es deteriorarà amb l’ús i perdrà el seu valor com a objecte i, inevitablement, també el seu valor emocional. No li donarem importància a aquella joia ni al moment que ens va impulsar a adquirir-la.
  
En canvi, si l’anell està treballat en or o platí, sempre –i amb sempre ens referim a tota la teva vida i la dels que vindran després de tu!–, tindràs la joia brillant i en perfectes condicions al teu costat. La joia marca un nou punt en la teva línia de vida, i el seu aspecte i el seu valor serà el mateix, passin els anys que passin. 
  
Sense anar més enllà, segur que has heretat joies de la teva mare o àvia. És com tenir una part d’elles amb tu, veritat? Estem segurs que, arribat el moment, t’agradaria que la teva empremta perdurés també en les teves filles o nétes… Com ho pots fer si no és amb una joia d’or o amb diamants i pedres precioses? La joia esdevé l’únic mitjà (bell i perdurable) capaç d’expressar la poesia de la teva personalitat eternament.
  
Si el disseny de les joies és prou atemporal com per sobreviure al pas del temps, les noves generacions lluiran les teves peces amb moltíssima estima i il·lusió. A més, amb cada joia del teu joier, podran saber com eres, quin era el teu estil, i, sobretot, quins eren els teus valors.
  

  

Els teus valors

El valor que donem a una joia és molt personal i depèn del significat, idees, valors i rituals propis de cadascú. Fins i tot, una joia té el valor (o el poder!) de canviar la manera com ens sentim en una situació perquè la vinculem a una experiència similar o a una persona.
  
 
L’honestedat, la transparència, la perdurabilitat, la creativitat, i l’amor, són valors de Roosik & Co indispensables en el nostre dia a dia i intentem que els palpis en cadascuna de les peces de joieria que dissenyem per a tu i que t’acompanyen. I tu, amb quins valors t’agradaria ser recordada? Quin serà el teu llegat? Aquí tens una llista que t’ajudarà a identificar-los, pots afegir els que desitgis:
  
Autenticitat · Alegria · Amabilitat · Amor · Bellesa · Simpatia · Tendresa · Honestedat · Lleialtat · Perseverància · Valentia · Tolerància · Compromís · Curiositat · Empatia · Equilibri · Respecte · Gratitud · Modèstia · Humilitat · Superació · Vitalitat · Paciència · Integritat · Sacrifici · Coratge · Discreció · Confiança · Generositat · Originalitat
 
Si t’atreveixes, et proposem que n’escullis 5 i intentis expressar-los amb una joia. Inspira’t a roosik.com i digue’ns quina és la teva peça escollida des del nostre instagram @roosikandco

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Do you need help? Talk to an expert

X

Cart

No more products available for purchase