Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

Com netejar les teves joies amb pedres precioses

Saps com netejar les teves joies amb pedres precioses? Aquest és un dels dubtes més habituals que ens trobem a la botiga Roosik & Co.
 
Amb el pas del temps i l’ús de cremes, sabons o gels, les gemmes poden perdre la seva brillantor natural. Per sort, té ràpida solució. Amb una bona neteja i aquests trucs, les tornaràs a tenir lluents com el primer dia.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

Com es netegen les joies amb pedres precioses?

Si poses un anell de compromís o un altre tipus d'anell, t'interessarà saber com netejar-los. Pots netejar els teus diamants i pedres precioses amb alcohol de 96º.
 
Tira-n’hi una mica i passa-li suaument un drap per treure les restes de brutícia que puguin haver-se adherit a les teves pedres.
 
Has de tenir en compte de fer-ho amb molta cura i precisió, ja que en el cas dels anells d’or blanc amb pedres precioses, si l’alcohol entra en contacte amb l’or pot desgastar el bany de rodi.
 
  

Com tenir cura de les meves joies i evitar que s’embrutin?

Si vols mantenir les teves joies i pedres precioses de colors, el millor que pots fer és prevenir.
 
En general, t’aconsellem que no exposis les pedres precioses a l’aigua salada o piscines amb clor. Hi ha productes químics com els detergents, el lleixiu... que deterioren les gemmes i l’or.
 
De la mateixa manera, intenta mantenir-les allunyades de la laca del cabell, el maquillatge, els perfums i les cremes corporals... Embrutaria les teves peces i les cobriria d’un vel opac. Et recomanen que et posis les joies un cop t’has aplicat tots aquests productes.
 
Si fas esport o t’agrada la cuina, el bricolatge... també t’aconsellem que et treguis les joies amb pedres precioses. La suor pot arribar a danyar les peces i poden rebre cops i malmetre’s.
 
Vols saber-ne més?
 
  

Com tenir sempre radiant… El Diamant

El diamant és la pedra preciosa més dura per excel·lència, de fet, el seu nom vol dir “irrompible”.
 
Tanmateix, això no vol dir que no hagis de tenir-ne cura. Recorda que gran part de la bellesa d’un diamant rau en la seva extrema brillantor.
 
Et recomanem que l’allunyis dels greixos, perquè s’hi adhereixen amb molta facilitat i li resten llum.
 
L’alcohol, els fregalls i els àcids no l’afecten, tampoc els detergents, la pols, els canvis de temperatura o els gels hidroalcohòlics. Sí que has d’evitar el contacte amb el lleixiu i el clor.
 
Mira de no portar la teva joia amb diamant quan practiques esport per evitar algun ensurt innecessari. I, a l'hora de dormir, desa’l en el teu joier per evitar que s’embruti amb el contacte de la teva pell mentre descanses.
 
Quan el desis, guarda’l en una capseta a part, no el posis en contacte amb altres joies amb diamant, perquè el poden ratllar.
 
  

Com tenir sempre radiant… El Robí i el Safir

El robí i el safir blau, groc, verd o rosa, també són de les pedres precioses més dures que existeixen després del diamant.
 
Comparteixen amb la reina de les gemmes les mateixes recomanacions de com tenir-ne cura. Recorda treure't les teves joies amb robí o safir quan et posis cremes o quan utilitzis lleixiu, també quan vagis a la piscina, practiquis esport o dormis.
 
I sí, els fregalls, els àcids, l’alcohol, els detergents, la pols, els gels i els canvis de temperatura no els afecten.
 
  

Com tenir sempre radiant… La Maragda

Saps que a la maragda no li agraden els canvis de temperatura bruscos? Tingue-ho en compte quan viatgis o quan treballis en segons quines professions. Tampoc és amiga dels greixos, l’embrutarien.
 
Els fregalls, en aquest cas, també són perjudicials en aquesta gemma, podrien arribar a ratllar-la.
 
  

Com tenir sempre radiant… L’Aiguamarina, el Quars, la Turmalina, l’Espinela i el Peridot

Segur que et sorprèn el següent: a l’aire hi viatgen moltíssimes partícules de quars. I el quars podria arribar a ratllar algunes de les teves joies i gemmes, com l’aiguamarina, el quars, l’espinela, el peridot i la turmalina.
 
Això et pot afectar en casos concrets, per exemple, quan la pols (amb el quars) es diposita sobre una taula, i el teu anell es mou sobre aquesta superfície.
Evita també que les teves joies amb aquestes pedres precioses entrin en contacte amb les cremes, els fregalls i el greix.
 
  

Com tenir sempre radiant… El Topazi

El topazi encisa tothom pel seu intens color blau, a molts ens recorda el mar! Tanmateix per gaudir dels seus reflexos, cal que vigilis amb els canvis bruscs de temperatura i que tinguis en compte de no posar-lo en contacte amb els fregalls, les cremes i els productes o elements greixosos.
 
  

Com tenir sempre radiant… La perla

Les perles són considerades pedres precioses per la seva raresa, finor i vàlua. Són objectes orgànics, ja que s’han creat dins de mol·luscs amb clova o d’altres animals.
 
Per això, són especialment sensibles, pensa que es podrien malmetre amb molts usos i elements quotidians: àcids, fregalls, greixos, alcohol, clor, detergents, suc de llimona...
 
Tingues molta cura i la duràs impecable molts anys.
 
 

Joies amb pedres precioses i caigudes

Si les teves joies de Roosik & Co amb pedres precioses t’han caigut a terra o tenen ratllades més profundes, millor porta-les al nostre Atelier i les revisarem amb cura.
 
  

Guia d’usos descarregable

T’hem preparat un descarregable amb els usos i elements diaris que poden afectar la brillantor de les teves joies amb pedres precioses naturals. És un resum visual del que t’hem explicat en aquest article.
 
Esperem que et sigui d’utilitat!
 
 

Truc casolà de les teves joies amb pedres precioses

Segur que ja saps com netejar les teves joies d’or i gemmes a casa. Si no, et compartim aquest truc perquè és molt fàcil i pràctic! Només et caldrà una olla amb aigua bullent i 10 minuts. Aquí t'ho expliquem!
 
Tens més dubtes sobre com tenir cura de les teves joies d’or i pedres precioses a casa? Escriu-nos! Ens agradarà ajudar-te: shop@roosik.com
 
Si et preocupa que els gels antibacterians embrutin o facin malbé les teves joies, et compartim aquest article sobre el gel hidroalcohòlic.
 
Fins aviat!
 
 
 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar