Jordi Rosich

 

Jordi Rosich (veure entrevista aquí) va néixer en una família de joiers. El contacte amb els materials i les eines del taller de joieria va ser l'hàbitat natural que va alimentar la passió que havia de desenvolupar-se més tard. Acabats els estudis de secundària, Rosich tenia clara la seva vocació de joier i va iniciar els passos necessaris per formar-se al més alt nivell. 

Emprèn estudis superiors de joieria i de gemmologia a l'Escola de Joieria del JORGC i a la Universitat de Barcelona al mateix temps que la seva creativitat es va traduint en els primers dissenys d'unes joies amb un marcat caràcter personal. En acabar els estudis, Jordi Rosich s'integra al taller de la joieria familiar, però al cap de cinc anys assumeix un nou repte en un establiment emblemàtic de la Rambla de la Llibertat de Girona. En aquest escenari és on Rosich comença a presentar els seus dissenys de joieria amb la marca Roosik&Co.
 
Origin story
 
 
 
 

L’heptàgon és el símbol de Roosik & Co

L’Heptàgon és la figura geomètrica que identifica Roosik & Co perquè resumeix els conceptes bàsics de la nostra joieria.
 
Els set costats de l’Heptàgon evoquen els set metalls coneguts a l’antiguitat ( ferro, coure, estany, mercuri, plom, plata i or) i els set colors de l’arc de Sant Martí (vermell, taronja, groc, verd, blau, indi i violat).
 
A Roosik & Co només treballem amb metalls nobles, l’or i el platí, i amb pedres precioses de tots els colors de l’arc iris, per a crear peces essencials i minimalistes d’una gran sensualitat.
 
 

Or 100% reciclat

Un dels nostres principals compromisos, que des del primer dia vam adquirir com a marca, és el de crear totes les nostres peces de joieria d’una manera conscient i respectuosa amb l’entorn.

Només treballem amb or 100% reciclat, per evitar el gran impacte mediambiental i social que produeix l’extracció d’aquest metall a les mines.

I és que l’or és un dels metalls més utilitzats en joieria i en d’altres indústries com l’electrònica. Cada dia es genera una gran quantitat d’or que podem (re)utilitzar per a crear peces de joieria meravelloses i, això, és precisament el que fem.

Els nostres metalls provenen de Team and Timing S.L, empresa fundidora i recuperadora de metalls nobles, amb el codi de gestor E-346.97 i codi de productor P-14267-1, atorgats per la Generalitat de Catalunya. Ens proveeixen d’or pur de 24k – or de 999 –, amb el què creem el nostre propi aliatge de l’or de 18k o platí de 950mm.

 
Apren més sobre 
 
 
 

Gemmes amb cor

La traçabilitat és el primer pas cap a la sostenibilitat. A Roosik & Co et donarem informació sobre el país d’origen dels diamants gràcies als certificats "Origen by GIA". Així, quan compris una de les nostres joies amb una pedra d’origen certificat, te n’adonaràs de l’impacte que tens en el desenvolupament d’aquell país. Ajudaràs a les comunitats a crear llocs de treball i a millorar el sistema educatiu i sanitari.

Apren més sobre les nostres
  
 
 

Creativitat i Savoir faire

La joieria de disseny de Roosik & Co s'inspira en experiències personals que expressen la sensibilitat i delicadesa amb què es van crear. Jordi Rosich, gemmòleg, enclavador certificat i especialista en diamants, signa les peces de Roosik&Co, que dissenya i treballa a mà a la seva botiga de Girona. Les creacions de Roosik&Co combinen metalls preciosos i pedres precioses en una col·lecció evocadora i nostàlgica. Són joies elegants i boniques, alhora que suggerents, joies per despertar l'emoció de qui les llueix.

 
 

I+D

Les joies de Roosik & Co estan pensades i dissenyades per Jordi Rosich. La seva creativitat parteix de la inspiració que troba en el seu entorn més immediat, en l’exuberància i la delicadesa de la natura, en la personalitat de les persones que l’envolten, en els moviments artístics, en el món contemporani… Amb la primera idea, Rosich dibuixa l’esbós a mà i el trasllada al disseny gràfic 3D. A partir d’aquí es creen els motlles que han de permetre donar corporeïtat als dissenys. La impressió 3D dels models fa visible la joia per primer cop: és el moment de rectificar i polir detalls abans de la producció definitiva de la joia.

 

Som joiers

Som joiers i gemmòlegs i fem joies perquè és el que millor sabem fer. Fa més de 25 anys que ens dediquem a l’ofici, i controlem totes les etapes del procés de disseny i creació de cadascuna de les nostres peces: des que Jordi Rosich té la primera idea fins que tens la joia a les teves mans.
  
Així podem garantir-te que aquella peça és realment el que et diem que és. Podem explicar-te amb tot detall perquè l’hem dissenyat així, perquè hem seleccionat aquelles gemmes o diamants o com hem realitzat el clavat i els acabats... Per nosaltres facilitar-te tota aquesta informació i poder-te-la certificar és símbol d’honestedat cap a tu.

 

Tech LAB

El taller de joieria de Roosik & Co està dotat amb la tecnologia punta pròpia del segle XXI, només així podem oferir-te el millor dels dos mons: el saber ancestral i la tecnologia més contemporània. Les màquines de tallar i soldar amb làser o el software per dissenyar i crear peces en 3D conviuen amb el martell i l’enclusa de la joieria històrica. D’aquesta manera es fa possible la creació d’una peça de joieria bella i atempora, una obra d’art laboriosa que requereix de nombrosos passos abans d’arribar a l’obtenció del producte final.
 
American Express Apple Pay Bancontact Google Pay iDEAL Maestro Mastercard PayPal Shop Pay Visa
CA
CA