Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

¿Com tenir cura de les teves joies d’or i pedres precioses?

És normal que tinguis dubtes sobre com tenir cura de les teves joies. Amb el dia a dia van perdent la seva lluentor inicial, segur que ho has notat! Sobretot, ho hauràs vist en els teus anells, i és que en dur-los a les mans són més propensos a rebre petits cops.
A més, quan portem joies, no ens les solem treure quan ens posem cremes solars, cremes hidratants, sabons, perfums… i s’entelen i s’embruten. Un vel opac pot cobrir les teves pedres precioses i l’or i perdre la seva brillantor.
 
Em sembla útil, doncs, explicar-te alguns consells perquè portis les teves joies d’or sempre radiants. Si tens més dubtes, et deixo el meu correu. Escriu-me a: jordi@roosik.com
 

Es pot fer malbé l’or?

Sí, les joies d’or poden malmetre’s amb l’ús diari. L’or és un metall tou, per això es fan aliatges amb d’altres metalls que li aporten duresa. Tot i aixó, si rep cops molt forts, s’hi poden fer ratllades.

Com puc mantenir les meves joies brillants?

Encara que et sembli típic, el més important que has de fer per a mantenir-les sempre radiants és prevenir
 
És a dir, si ets molt manetes i t’encanta fer manualitats, cuinar, el bricolatge, la jardineria, pintar...etc, és millor que et treguis les teves joies mentre facis aquestes tasques. I més encara si és el teu ofici o treball!
 
Pensa que hi ha alguns productes com els detergents, l’alcohol, el lleixiu, els àcids (llimona, vinagre)… que poden malmetre o embrutar l’or o algunes pedres precioses.
 
Si ets esportista, t’aconsello que no portis les teves joies amb pedres precioses a les piscines amb clor ni les duguis mentres practiques esport… Podrien rebre cops i malmetre’s. Especial atenció a les teves joies d’or blanc, el bany de rodi podria desaparèixer més ràpid de l’habitual i veuries les teves joies desmillorades en poc temps.
Si que és veritat que les joies d’or rosa o d’or groc sense pedres són més resistents. Primer, pel seu propi aliatge i, segon, perquè no porten el bany de rodi. Això vol dir que sí que podries realitzar-hi esport, però potser se t’embrutaran o es ratllaran superficialment.
 
Aquí t’ho explico amb detall. Pots descarregar-te i imprimir-te aquesta informació si vols tenir-la sempre present o vine a buscar el teu targetó imprès a la nostra Joieria de Girona. Demana-me’l quan vinguis, d’acord?

¿Com netejar joies d’or a casa?

Et diré un truc casolà que pot servir-te per a netejar les teves joies d’or amb pedres precioses o diamants a casa. Pots fer-ho una vegada al mes, si vols.
 
Es tracta de preparar una olla amb aigua i escalfar-la fins que bulli i vegis les bombolles. Posa les teves joies dins durant 5 o 10 minuts. Passat aquest temps, treu-les amb cura (no et cremis!) i passa-les per l’aigua freda de l’aixeta. Pots utilitzar unes pinces que no siguin de metall per a realitzar aquest procés. Asseca les teves joies amb molta cura de no ratllar-les. Fes-ho amb un drap de cotó, sense fregar, absorbint l’aigua a poc a poc. 
 
I ja està! Hauràs tret la brutícia dels gels, sabons i greixos del dia a dia i en un moment.

¿Com netejar joies amb diamants o pedres?

Les pedres precioses i els diamants poden netejar-se també amb l’alcohol habitual que tindràs a casa, el de 96º. Pots tirar-n’hi una mica i passar-li suaument un drap per a treure les restes de brutícia que puguin haver-se adherit a les teves pedres.
 
Si bé, has de tenir en compte de fer-ho amb molta cura i precisió, ja que l’alcohol i l’or blanc no són gaire amics. Recorda que l’alcohol desgasta el bany de rodi de les teves joies d’or blanc.

Gels hidroalcohòlics i joies. És recomanable el seu ús? 

Utilitza el truc de l’aigua en ebullició també per a treure les restes de gels hidroalcohòlics. Com que és un tema que segur que et preocupa aquests dies aquí hi trobaràs més informació:
T’avanço que els gels i les joies no són incompatibles però, sempre que et sigui possible, prioritza rentar-te les mans amb aigua i sabó abans que fer servir els gels.

En resum… Com tenir les teves joies sempre brillants?

 Escull les teves joies d’or groc o d’or rosa si et preocupa el tema del manteniment. Són més resistents que les d’or blanc pel seu propi aliatge (porten més coure, un metall molt dur) i perquè no necessiten del bany de rodi (la capa de metall amb què es recobreix els anells d’or blanc i gràcies a la qual s’aconsegueix l’espectacular efecte mirall).
 
 Prevenir millor que curar. Encara que t’encantin les teves joies i et sentis millor quan les portes, et recomano que te les treguis per a dormir, realitzar esport o desenvolupar tasques que requereixin el contacte amb alcohol, àcids, fregalls, lleixiu, clor, cremes hidratants…
 
 Per veure les teves joies més brillants, bull-les durant 5 o 10 minuts en una olla una vegada al mes. Així treuràs les restes de sabons i greix i tornaran a brillar.
 
 Pots netejar els teus diamants i pedres precioses amb alcohol de 96º i molta cura. En el cas dels anells d’or blanc amb pedres intenta que l’alcohol no entri en contacte amb l’or.
 
♡ Si les teves joies de Roosik & Co t’han caigut a terra o tenen ratllades més profundes, millor porta-les a l’Atelier i ens les mirem amb cura. A més, recorda que les nostres joies tenen el manteniment gratuït per a tota la vida i cada dos anys. Te les deixarem brillants com el primer dia. Descobreix la nostra col·leccions d'anells de compromís
  
 
Tens més dubtes sobre com tenir cura de les teves joies d’or a casa? Escriu-me! M’agradarà ajudar-te: jordi@roosik.cat
 
Fins aviat!
 
 
 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar