Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

El gel hidroalcohòlic fa malbé les teves joies?

Els gels amb hidroalcohol s’han convertit en el nostre nou imprescindible. En fem ús diàriament: a casa, a la feina, a les botigues…
 
És normal que tinguis dubtes sobre com aquests gels afecten la teva nova rutina, per exemple, si poden arribar a fer malbé les teves joies amb pedres precioses o els anells de compromís.

El gel antibacterial fa malbé les teves joies?

Els gels hidroalcohòlics NO fan malbé les teves joies d’or rosa o d’or groc, ni TAMPOC afecten a les pedres precioses de gran duresa com els diamants.
 
Però, la freqüència d’ús d’aquests gels i la seva prolongació en el temps  que pot desmillorar els teus anells i joies d’or blanc o algunes gemmes més poroses.
 
L’alcohol desgasta la capa de rodi amb què es treballen totes les joies d’or blanc perquè aquestes puguin lluir amb l’efecte mirall que tant ens agrada.
NO t’aconsello l’ús d’aquesta mena de gels si tens joies d’or amb perles. El nacre de les perles és una matèria orgànica que envelleix amb el temps i que necessita que en tinguis cura per tal d’allargar-li la vida. Les perles són sensibles als àcids, als perfums, la laca,… i també a l’alcohol, així que intenta evitar que entrin en contacte amb els gels antibacterials, d’acord?
 

El gel antibacterial fa malbé el teu anell de compromís o les aliances de casament?

Sí, si són en or blanc pels motius que t’he explicat a dalt. L’alcohol farà desaparèixer el bany de rodi que envolta els anells i amb el temps els veuràs menys brillants. 

El gel antibacterial embruta les teves joies?

Sí. Els gels antibacterians, així com també els sabons, cremes hidratants, cremes solars i cosmètics, embruten les teves joies. Però, no et preocupis, en la majoria de casos és possible treure les restes de gel i cremes amb un truc fàcil i casolà que ara mateix t’explicaré. Però, abans de curar… millor prevenir, veritat? 

El millor consell

Els gels antibacterials realitzen la mateixa funció que l’aigua i el sabó, és a dir, mantenen netes les teves mans, les desinfecten i així t’ajuden a prevenir possibles contagis. 
 
El millor consell que et puc donar sobre joies i gels desinfectants és que prioritzis rentar-te les mans amb aigua i sabó abans de fer-ho amb els líquids.
 
Pots utilitzar els gels en els casos en què estiguis fora de casa i no tinguis millor opció.
 
També et recomano que et treguis les teves joies abans de posar-te gels de qualsevol tipus o cremes, i que esperis uns minuts fins que la teva pell els absorbeixi. Després ja pots tornar-te-les a posar sense perill que s’embrutin o que es deteriori el bany de rodi en els anells d’or blanc.
 
Pensa també que els gels hidroalcohòlics ressequen les teves mans, ungles i mucoses. Aquest també és un altre punt a valorar de l’aigua i el sabó per tal de mantenir les teves mans i pell brillant.

Manteniment casolà de les teves joies a casa

Segur que ja vas trobar aquest truc casolà en un article anterior sobre com tenir cura de les teves joies. Però, per si encara no el coneixes, te’l repeteixo aquí perquè és molt fàcil i pràctic i segur que en faràs ús. 
 
Per a treure les restes de gels hidroalcohòlics de les teves joies d’or amb diamants o pedres precioses, prepara una olla amb aigua i porta-la a ebullició.
 
Després, bull les teves joies durant 5 o 10 minuts. Passat aquest temps, passa-les per aigua freda i asseca-les amb molta cura, a poc a poc, amb un drapet de cotó (sense fregar-les). 
 
Llestes. Si realitzes aquest manteniment una vegada al mes, podràs lluir les teves joies com es mereixen (i et mereixes!).
Si vols saber-ne més escriu-me a jordi@roosik.com o consulta aquest article:
Veuràs que t’he preparat un descarregable amb els usos i elements diaris que poden afectar la brillantor de les teves joies. Espero que et sigui d’utilitat, ja m’ho explicaràs!
 
Una abraçada,
 
 
Jordi.
 
 
 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar