This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Procés de Creació: les joies de Sant Jordi

S'acosta Sant Jordi, una de les festes més boniques del calendari. Com bé saps, des de Roosik & Co ens agrada celebrar-ho creant una petita col·lecció de joies inspirades en la natura i les flors.      
    
Aviat les podràs veure. Mentrestant, hem parlat amb Jordi Rosich per saber perquè seran tan especials.
 
Ara t’ho expliquem!
      
    
 – Hola, Jordi, sabem que el que més t’agrada de la teva feina és dissenyar!
    
Jordi Rosich: Sí, de fet a vegades haig de frenar-me perquè no tinc temps d’ensenyar totes les peces que faig. És divertit quan algunes clientes em diuen “ai, Jordi, aquesta joia és nova?” i potser la vaig fer fa 2 anys (riu). Però no ho puc evitar, tinc una necessitat de dissenyar i crear molt alta, perquè fer-ho em fa molt feliç.
 
– Ens esperen dues noves peces per Sant Jordi. T’agrada celebrar aquesta diada?
    
Jordi Rosich: Sant Jordi sempre m’evoca el record d’uns dies màgics, quan amb l’escola ens duien a veure les parades plenes de llibres, de gent, de flors... Volia traslladar aquestes sensacions de la infància en una joia que perdurés en el temps. 
  
–  De fet, ja fa uns quants anys que dissenyes peces especials pels volts d'aquestes dates...
      
Jordi Rosich: Sí, amb els anys me n’he adonat, que dissenyar la “joia de Sant Jordi” s’ha convertit en el punt d’inici per a dissenyar la resta de joies d’aquell any! És la joia que marca com seran les altres joies de Roosik & Co d’aquella temporada. 
      
      
– Com ha estat el procés de creació d’aquestes peces?
    
Jordi Rosich: El meu procés creatiu sol començar amb les pedres precioses tallades i polides sobre la meva taula. En aquest cas vaig voler anar una mica més enllà. Desitjava treballar una nova col·lecció de joies des de l’origen, a partir de la gemma en brut. Així que vaig demanar que em fessin arribar una pedra de turmalina orgànica, sense polir, sorgida de la terra. 
       
– És habitual disposar d’aquestes pedres en brut?
    
Jordi Rosich: No, normalment els proveïdors de pedres t’ofereixen les pedres tallades, i mai acabava de veure com era la gemma en origen.  
         
– I a partir d’aquí...
    
Jordi Rosich: Vaig realitzar uns primers esbossos mentre esperava que m’arribés la pedra. Però quan la vaig tenir a les mans... Res del que havia dibuixat fins al moment em semblava que representava la bellesa d’aquella pedra en brut! Així que vaig tornar a dissenyar les peces des de zero. El fet de tenir la gemma davant va ser molt inspirador.
      
      
– Quant has trigat a tenir llesta aquesta petita col·lecció? 
    
Jordi Rosich: Mesos! Hi estic treballant des del gener.
      
– Per què has escollit una turmalina com a pedra preciosa protagonista d’aquestes joies?
    
Jordi Rosich: La turmalina té una capacitat d’endinsar-te i de captivar-te molt gran, et perds mirant tots i cadascun dels seus tons: roses, verds, grocs...! De fet, el seu nom ve de Touramalli que significa pedra de colors barrejats. Crec que aquesta és la part que més m’atreu: veure en un sol mineral tot aquest esclat de colors! (llegeix més a: Pedres Precioses, la Turmalina)

     

El que més m'atreu de la Turmalina és veure en un sol mineral tot aquest esclat de colors!

 

– A la botiga Roosik & Co hi tens exposada una part de la turmalina en brut...
      
Jordi Rosich: Sí, la turmalina s’exfolia de manera imperfecta. Quan em va arribar la pedra en brut feia uns 8 o 9 centímetres, i es va esquerdar en dos cristalls. El més llarg és el que hem tallat per a fer aquestes 44 pedres precioses de colors barrejats amb talla antiga. I l’altre, el tenim aquí exposat.
    
Convido a tothom que vulgui a venir-la a veure, perquè no es té sempre l’oportunitat d’acostar-se a veure l’origen d’una gemma i com acaba convertint-se en una joia. Els podré explicar els detalls i la història que s’hi amaga al darrere. Només cal que demanin cita prèvia per a poder tenir més temps per fer-los la visita (reserva la teva visita aquí).
             
      
                  
– Una de les particularitats aquest any és que podran personalitzar la seva peça...
    
Jordi Rosich: Sí, vull compartir el procés de creació d’aquesta joia amb la portadora. Podrà personalitzar la seva "rosa" de Sant Jordi, escollint la seva turmalina preferida d’entre totes les 44 pedres precioses que n'hem obtingut. Totes tenen colors i matisos diferents! 
    

Em sembla una manera bonica de fer participar la gent en el disseny i d'aconseguir que la joia expressi millor la seva personalitat.

         
– De quins colors han sorgit les pedres precioses?
    
Jordi Rosich: Roses, verdes, turqueses, blaves, grogues champagne, multicolor (roses-grogues-verdes)... De rosades en tenim una trentena, de color champagne o multicolor només en tenim dues, i de blaves… Només una!
     
– Com ho han de fer per a escollir-la? 
    
Jordi Rosich: Poden venir a la botiga Roosik & Co abans del 10 d’abril i escollir-les en directe. I, si no poden venir a Girona, podem concertar una videotrucada i o escriure’ns pel xat o l’e-mail. Tenim maneres de mostrar-los les gemmes en video i i en fotografies, intentarem que sigui una experiència igual de sorprenent :)
     

Obrirem la pre-reserva el dilluns 29 de març, perquè totes les joies les fem a mà aquí al taller de Girona i necessitem uns dies per a treballar-les.

     
  
      
– Ja per acabar, ens dius quin és el teu color de turmalina preferit? Quin escolliries?
    
Jordi Rosich: Les meves preferides són la verda o la blava, perquè n'hi ha molt poquetes... M’atrau la seva raresa i bellesa. 
    
Gràcies Jordi, estarem atents a l'arribada de “Touramalli Silk Rose”.
  
 
Presentació TOURAMALLI SILK ROSE
      
Dilluns 29 de març,
presentació i pre-reserva de les joies de Sant Jordi
a la web i Instagram @roosikandco.
      
             
  • Amb la teva joia t’esperen moltes sorpreses que aviat et desvetllarem…  
  • Estàs convidat a veure la turmalina en brut a la botiga Roosik & Co, un veritable tresor de la natura:             
      
 Fins aviat!
 
 
 
 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Do you need help? Talk to an expert

X

Cart

No more products available for purchase