Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

Women Infinite Inspiration · Laia Berloso

“Fa pocs anys que compagino les meves dues grans passions i, tot i que no és un camí fàcil, estic gaudint i aprenent molt del que m’aporta cadascuna d’elles.”

La Laia Berloso és una jove mestra de Girona que un bon dia va decidir començar a formar-se en una de les seves grans passions, la il·lustració. Amb la passió que la caracteritza, i que ens transmet al llarg de l’entrevista, ha aconseguit fer-se un lloc dins d’aquest món i avui ens acompanya per explicar-nos una mica millor la seva experiència.

  
– Per què vas fer el pas de l’educació a la il·lustració?
  

Laia Berloso: En el seu moment la meva decisió va ser estudiar educació infantil perquè m'agrada la docència, poder treballar la creativitat i els valors amb els més petits durant una etapa clau per a la formació del caràcter. Tot i això sempre he tingut una gran inquietud artística, m'encanta dibuixar i, paral·lelament als meus estudis o feines, he anat cultivant aquesta afició de manera autodidacta i amb formacions cada cop més especialitzades.

– I com vas acabar de fer el pas al món de la il·lustració professional?
  

Laia Berloso: Fa un temps se’m va presentar l’oportunitat, arran d’un d’aquests cursos a Barcelona, d’il·lustrar un conte infantil. Des de llavors he anat creixent. Recentment he col·laborat en les il·lustracions del calendari solidari dels Mossos d’Esquadra i, ara mateix, estic escrivint i il·lustrant el tercer conte d’una col·lecció de l’editorial Galera, “La ciutat que més m’estimo”, que parla sobre la importància de cuidar el nostre planeta a través d’una història propera i divertida pels infants.

– Poder transmetre aquests valors és el que t’inspira en treballar?
  

Laia Berloso: Sí, la il·lustració és un mitjà d’expressió i un complement educatiu ideal. Fa pocs anys que compagino les meves dues grans passions i, tot i que no és un camí fàcil, estic gaudint i aprenent molt del que m’aporta cadascuna d’elles. A través de la il·lustració es poden treballar molts valors. En la col·lecció que abans us he mencionat de l’editorial Galera he arribat a tractat tant temes de conscienciació ecològica (“El mar que més m’estimo” / ”El bosc que més m’estimo”) com temes de prejudicis o de l’adaptació dels infants a nous ambients (“La veïna més dolenta de totes les veïnes”). 

– També temes relacionats amb el rol de la dona?
 

Laia Berloso: També el rol de la dona en la societat, així com la coeducació i la igualtat de gènere. Moltes de nosaltres vam créixer amb contes on els protagonistes eren masculins i la dona s’associava amb quelcom delicat, dèbil i rosa. Actualment el nostre rol és important per trencar aquests patrons i poder oferir als infants històries on la dona també en sigui la protagonista, on sigui valenta i no depengui del seu “príncep blau”.

– Quins són els teus referents femenins, sigui a nivell personal o professional?


Laia Berloso: M’inspiro en dones que m’envolten i que són igual d’independents, valentes i decidides que els personatges dels meus contes. Dones artistes, ballarines, cantants, metgesses, fisioterapeutes... dones que ocupen càrrecs dins de grans multinacionals i que dia a dia lluiten per la seva posició en un mercat desigual. Aquestes són les meves amigues, la meva mare, la meva àvia, les meves companyes de feina…

– Abans d’acabar, Laia, ens agradaria saber… T’agraden les joies? Et sents identificada de forma especial amb alguna de les joies de Roosik & Co?
 

Laia Berloso: Sí, m’agraden molt, prefereixo aquelles joies poc ostentoses, senzilles però alhora elegants. De Roosik & Co em crida especialment l’atenció la col·lecció de collarets “5”, sobretot el penjoll amb aiguamarines, crec que encaixen bé en el que us he mencionat. M’agrada l’estil minimalista d’en Jordi.

I així tanquem una inspiradora conversa amb Laia Berloso. Et recomanem que no en perdis la pista d’ara en endavant, pots seguir-la a @lalaidraws   

També et convidem a llegir la resta converses per a celebrar la Setmana de la Dona a Roosik & Co des d’aquí:

  

  

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar