Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

Women Infinite Inspiration · Miriam Dema

 “Amb les meves obres busco representar la bellesa de la imperfecció i la generositat de la vida en moments d'esplendor”

Miriam Dema és artista i actualment viu a Barcelona. Va estudiar Belles Arts a la ciutat comtal i es va traslladar a Lima, Perú, en graduar-se. Allà va trobar una manera diferent i personal d'expressar-se a través de la pintura. Treballa sobretot amb olis, pastels a l’oli i esmalts.

– Hola Miriam, què va despertar la teva curiositat per la pintura?
 
Miriam Dema: Vaig estudiar Belles Arts perquè era el que més m'agradava i per al que tenia més talent. Allà vaig poder experimentar amb diverses disciplines artístiques, com el dibuix, la pintura, l'escultura o el gravat, centrant-me especialment la segona meitat del grau en l'art conceptual i la cuina. En graduar-me, vaig decidir marxar al Perú a estudiar cuina peruana, i allà em vaig retrobar amb la pintura. Vaig sentir la necessitat d’expressar la meva fascinació per tants i nous estímuls pintant, i a poc a poc vaig començar a desenvolupar l'estil que avui en dia em defineix. Em vaig adonar que la pintura era el que més m’agradava i el camí que volia seguir!
  
– Com és el teu procés creatiu?
 
Miriam Dema: Pinto cada obra de manera intuïtiva i basant-me en la memòria i dibuixos de línia molt simples, aplicant capes parcialment descobertes de colors vibrants. Així, la meva manera de pintar és molt semblant a la que tinc de recordar, per capes, a trossos, lliure... Això em permet pintar amb més llibertat, sense perdre'm en els detalls d'un referent real, alhora que fa partícip del procés a l'espectador, capaç d'observar-lo en el resultat final.
  
– Com t’inspires?
 
Miriam Dema: Em mouen les experiències compartides i la interacció humana: la manera com mirem, toquem i ens movem, com interactuem amb els espais i l'empremta que hi deixem. M'inspira l'aire Mediterrani, de distensió i bona vida, la música i la dansa, els elements i estímuls del dia a dia. Busco representar en les meves obres la bellesa de la imperfecció i la generositat de la vida en moments d'esplendor, construint records que evoquen calidesa i relaxació combinant memòries, imaginació i elements quotidians.
  
– És la teva manera d’expressar-te… 
 
Miriam Dema:  Sí, la pintura s'ha convertit en la meva manera de comunicar qui sóc, d’expressar la meva visió de la vida i allò en el que m'enfoco i valoro. Ho considero com una manera de compartir i dialogar, de canalitzar les meves emocions i inquietuds creatives, i de viure!
  
– Creus que les teves obres poden ajudar a empoderar a la dona?
 
Miriam Dema: La meva pintura és un reflex de la meva visió i de la meva experiència del món com a dona, això fa que altres dones connectin amb facilitat amb el que expresso i s'hi sentin identificades. Recordo que em va escriure una dona dient-me que veia les dones dels meus quadres com un recordatori de qui volia ser: segura, despreocupada, valenta, amb determinació i elegant. Em va explicar que veure les meves obres l’animava a lluitar cada dia per fer realitat el seu objectiu. També una altra persona em va dir que li recordaven el que era important a la vida. Quan pinto no penso en la reacció que l'obra pot tenir en qui la mira, ja que considero que depèn de molts factors externs a mi dels que no em toca fer-me càrrec, però m'emociona veure que pot moure i empoderar d'aquesta manera! 
  
– Quines dones t’inspiren en l’àmbit personal?
 

Miriam Dema: La meva mare i la meva àvia, per la seva naturalitat, llum i abundància! 

– T’agraden les joies? Quina peça de Roosik & Co és amb la que més t’identifiques?
 

Miriam Dema: Sí, escolliria les arracades Vintage. M'inspiren claredat i frescor! M'agrada l'aire antic que tenen i em dóna la sensació que hi ha una bonica història a explicar darrere del seu disseny. 

Ha estat un plaer conèixer amb més profunditat a la Miriam. Teníem ganes de seguir conversant plegats i d’aprofundir sobre com trasllada la seva visió de la vida en cadascuna de les seves obres. Segueix-la a @miriamdema_

No et perdis la resta d’històries que formen part de Women, Infinite Inspiration per a celebrar la Setmana de la Dona a Roosik & Co:

  

  

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar