Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

Women Infinite Inspiration · Olga Pol

“Les flors tenen l’encant de tenir una duració limitada, de néixer i morir” 

Olga Pol és florista i viu a Girona. Actualment dirigeix i treballa, juntament amb la seva germana, la floristeria Jumel. El que més l’ha marcat va ser anar a buscar la seva filla a la Xina: “va ser tota una aventura fins que va arribar ella, la veritat és que en el meu dia a dia, el que més m’omple és la meva família”.

– Hola Olga, com has arribat a envoltar el teu dia a dia de flors?
 

Olga Pol: He fet moltes coses abans de fer-me càrrec de la floristeria. Em vaig formar en Química i vaig començar a treballar en un laboratori de pintures. Em sentia molt bé a l’empresa, fins que un dia em van comunicar que em farien un contracte indefinit. En aquell moment vaig adonar-me que no era al que em volia dedicar.  

– I llavors, què va passar?
 

Olga Pol: Recordo que el meu pare em va dir “Olga a casa tenim una floristeria, podries venir a treballar”.  Però, sincerament, a mi no m’agradava la proposta! I és que els cops que hi havia treballat em tocava fer la feina “menys agraïda”: repartir rams, netejar les flors... No sabia el que es podia arribar a fer. Però, el meu pare va insistir-hi, “Olga, seràs florista o no, però sí que aniràs a Barcelona a estudiar els cursos de floral!”.

– I vas anar-hi?
 
Olga Pol: Sí, vaig anar a Barcelona a estudiar floral i quan vaig tornar a Girona no em vaig poder moure de la botiga. Vaig veure tot el que es podia arribar a fer amb les flors i em van fascinar. Realment portar una floristeria és tot un repte i una aventura cada dia!
 
– Relaciones les flors amb les dones?
 

Olga Pol: Amb les meves flors busco treure l’estigma de gènere. Vull que les dones trobin totalment natural regalar flors als homes que les envolten! 

– ¿Creus que si ens envoltem d’art i coses boniques podem millorar la nostra vida?
 
Olga Pol: Crec molt en la nostra feina, en poder millorar el dia a dia de les persones amb les flors i les plantes. Un ram fet amb “carinyo” i amor, una planta posada en el lloc adequat desperta sorpresa... i és un bon regal! Les flors i les plantes tenen quelcom que no podem controlar, són peribles, tenen l’encant de tenir una duració limitada, de néixer i morir.
 

– Qui t’inspira en la teva vida personal i professional?

Olga Pol: M’agrada molt la Teresa Forcades, l'últim llibre que ha publicat és molt interessant, el tinc a la tauleta de nit. Pel que fa a l’àmbit professional, una de les persones que més em va inspirar va ser un professor que vaig tenir en un dels cursos d’art floral. Em va ensenyar a conèixer, entendre, gaudir i viure les flors! Recordo que mai posava una flor groga en els meus rams perquè no m’agradaven, ell se’n va adonar, i des de llavors em va obligar a fer tots els rams amb tonalitats grogues. Ara quan veig una flor groga, em ve el meu professor al cap (riu).

– Si fossis una flor quina series?

Olga Pol: 
M'identifico amb una flor molt resistent al fred i que ho aguanta tot anomenada Helleborus. Té una fulla molt dura i no li agrada gens la calor, com a mi! Sóc persona d'hivern, no m'agrada l'estiu. També em sento molt representada amb la Fritallaria, una planta de bulb que es troba en zones rocoses prop del mar mediterrani. Personalment, em fascina el mar a l'hivern i la natura.

– I, quina joia de Roosik & Co creus que represeneta millor la teva essència?


Olga Pol: Les joies de Roosik & Co em semblen fantàstiques, se’m fa difícil escollir-ne només una! Però el collaret Cuddle Lush amb les seves pedres de colors, em recorda un ram de flors i m’encanta.

– Moltes gràcies per l’entrevista Olga, vols afegir-nos alguna recomanació (algun llibre, revista, cançó…) que tinguis present en el teu dia a dia i que pugui inspirar-nos?
 
Olga Pol: Moltes gràcies a vosaltres! Doncs quan tinc temps lliure arreplego catàlegs i revistes de floristeria i complements, m’agrada moltíssim! Pel que fa a llibres, us recomano “Néixer dona a la Xina”, està basat en un fet real que em va fer pensar molt quan vam decidir anar a buscar la nostra filla a la Xina. És un llibre que crec que totes i tots hauríem de llegir!
  

Les paraules de l’Olga ens deixen amb ganes de descobrir un mica més el món i d’envoltar-nos de flors cada dia. Es nota que els seus rams estan fets amb tot l’amor del món, perquè les seves paraules ja desprenien tota aquesta energia i emoció.

Et recomanem que no en perdis la pista d’ara endavant, pots seguir-la a @flors_jumel

I, no et perdis la resta d’històries que formen part de Women, Infinite Inspiration per a celebrar la Setmana de la Dona a Roosik & Co:

  

  

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar