This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Com fer una rosa de paper · #GarnetteStories

T’ensenyem a fer créixer roses de paper a casa teva. Són flors perfectes per a regalar-les aquest Sant Jordi o per a oferir-les a aquelles persones especials que fa temps que no veus quan les retrobis.
 
A Roosik & Co ja en tenim de preparades per a regalar-te-les. Acompanyaran la nova joia en edició única que hem treballat per a tu aquest Sant Jordi: Garnette Rose. Si vols saber-ne més, t’ho expliquem aquí: Garnette Rose Pack · An ExtraOrdinary Edition
 
 
 

Com fer una rosa de paper

Materials

1 / Paper o cartolina dels teus colors preferits

2 / Cola. Si és per enganxar paper, t’anirà bé qualsevol tipus de cola, fins i tot la de barra. Si és per a cartolina, és aconsellable una pistola de silicona o cola del tipus gel (Scotch)

3 / Tisores

4 / Llapis, regle o plegadora per a donar forma als pètals

 

Abans de començar la teva rosa…

Descarrega’t aquesta plantilla, són els pètals que necessitaràs per a crear la teva rosa de paper:  

Plantilla PDF descarregable: pètals per a crear la teva rosa de paper

Si no tens impresora, no et preocupis, són fàcils de dibuixar directament en un paper: fixa’t que semblen trèbols de quatre fulles.

En aquest cas, perquè et quedin el més simètrics possible, plega el paper per la meitat i dibuixa mig pètal just en el marge del plec. Retalla’l i desplega el paper. Veuràs que has aconseguit un pètal sencer sense molt d’esforç. Cada pètal ha de ser 4mm més gran que l’aterior.

 

Pas a pas per fer una rosa de paper

Reproduirem la rosa de la foto superior. Primer de tot, retalla la plantilla i ordena les peces segons la seva mida, de la més petita a la més gran, ja que treballarem en aquest ordre. Utilitzarem les més petites per a fer el capoll i progressivament farem servir la resta de peces per anar obrint la nostra flor.

Comença donant forma corbada a cada pètal. Pots ajudar-te d’un llapis, d’una plegadora o d’un regle.

Ara, necessites accentuar aquesta forma corbada. Enrotlla cada extrem del pètal en una agulla de crochet o similar perquè et quedi ben ondulat. Aquesta part és entretinguda. Pots demanar ajuda als teus fills, parella o pares i així es converteix en una bonica activitat en família.

Com bé saps, en algunes flors naturals, la part interior és molt compacta: els pètals es troben molt atapeïts i junts. Imitarem aquest efecte amb el paper. Agafa l’extrem d’un pètal i enrotlla’l fins que aconsegueixis crear un petit con. Ara, abraça el “con” amb la resta d’extrems del pètal i enganxa’ls amb cola.

Col·loca el capoll dins de la següent peça. Enganxa’l. Intenta alternar l’orientació dels pètals per a aconseguir un efecte més realista de flor. 

Repeteix l’operació fins que només et quedi l’última peça per enganxar: la de la base. Aquest pètal ha de ser de mida gran. Has de tenir en compte que, si tots els pètals que hem col·locat anteriorment miraven cap amunt, aquest ha de mirar cap avall, ha de tenir una orientació invertida a la resta. Enganxa’l i … Llestos!

Video Tutorial

Tens dubtes? Clica en el següent enllaç per veure el video:

Video Garnette Stories · ¿Com fer una rosa de paper?

Felicitats, has fet la teva primera rosa de paper. Ja saps per a qui serà?

Regala la teva rosa de paper

Fes tantes roses com vulguis i participa en el repte: #TesperaUnaRosaACasa.

És tan fàcil com fer la teva rosa de paper i regalar-la a aquelles persones especials que t’han ajudat a passar la quarantena o que se la mereixen pel seu esforç, treball i dedicació.

Pensa que és una rosa que dura per sempre, així que no passa res si trigues a donar-la-hi. Segur que en el moment en què la rebi li farà molta il·lusió.

També pots fer-li una foto a la teva rosa, pujar-la a Instagram i etiquetar les persones que t’agradaria que rebessin una flor aquest Sant Jordi. 

No t’oblidis de mencionar-nos, ens agradarà veure les teves obres florals: @roosikandco

Omplim aquesta primavera tan ExtraOrdinària de roses de paper!

Garnette Stories: Cristina Carrión

Cristina Carrión, Set Designer, és especialista en vestir decorats per al cinema d’animació i també dissenya aparadors realitzats amb paper. Ens encanta treballar amb ella. De fet, tenim preparat un bonic jardí de roses per a decorar els aparadors de la joieria Roosik & Co de Girona aquesta primavera. Quan tornem a obrir la botiga, i passegem altra vegada pels carrers, us convidem a visitar-nos i gaudir d’aquest meravellós treball en paper. Mentrestant, podeu seguir-la a @cristinacarrion_sd

Aquesta és una primavera ExtraOrdinària, fora del comú: les flors neixen i creixen dins de les nostres cases per a alegrar-nos els dies.

Una abraçada forta de part de tot l’equip de Roosik & Co #PrimaveraExtraOrdinària #GarnetteStories

També et pot interessar aquest article:

Garnette Rose · El penjoll especial de Sant Jordi

 

 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Do you need help? Talk to an expert

X

Cart

No more products available for purchase