Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

Women Infinite Inspiration · Núria Ribera

“La meva passió sempre ha estat la feina”

La Núria Ribera és llicenciada en Belles Arts, i es dedica professionalment al maquillatge de televisió, publicitat i moda. Però, “va arribar un punt en el qual necessitava fer canvis”Aquests canvis tenen a veure amb un torn, que gira, que dona voltes, que avança també en una altra direcció professional. 

– Hola Núria, què t’ha portat a treballar amb ceràmica?
 
Núria Ribera: Fa gairebé tres anys vaig fer el pas de reprendre la meva carrera artística fent un curs de torn, la connexió que vaig sentir amb el fang va ser immediata. 
  
Ens explica que era una tasca que tenia pendent inclús abans de començar Belles Arts. “Em vaig posar a buscar cursos i vaig decidir matricular-me en un CFGS de motlles ceràmics” afirma la Núria. Des de llavors va fer el seu propi taller on avui dia encara hi treballa. “Va ser un procés molt ràpid, sentia com si estigués destinada a fer això” diu. 
 
– Com encares el teu procés artístic i creatiu?
 

Núria RiberaIgual que la meva vida, la meva obra dels darrers anys evoluciona d’una manera molt ràpida, em deixo portar per idees molt immediates. El feedback que rebo també és molt important a l’hora de prendre decisions formals i cromàtiques. A més, les persones del meu entorn sempre han estat la millor benzina per a la inspiració.   

– T’ajuden les teves peces a empoderar-te com a dona?
 

Núria RiberaSí, són un reflex de mi mateixa. L’art m’ha ajudat a reconciliar-me amb una part de mi que tenia oblidada. Crec que això mateix és el que senten les persones que s’envolten d’aquestes ceràmiques... Em sembla que es genera una connexió molt especial per ambdues bandes. 

– Quines dones t’inspiren a la teva vida professional?
 

Núria RiberaTant en la meva carrera de maquilladora com en la artística estic envoltada de dones. Elles són els meus referents a seguir. La llista és llarguíssima: Alba, Txell, Joana, Eva, Emília, Ana, Judith, Patrícia, Judit, Rosa, Àngela, Martina, Mariona, Sara… Gràcies a elles segueixo endavant!

– I en la teva vida personal?
 

Núria Ribera: La meva mare sempre ha estat una gran font d’inspiració, hem treballat juntes en molts projectes. També vull mencionar a la Martina Matencio (@lalovenenoso), la Patricia Bonet (@patriciabonet) i la Marina Ibañez (@theoriginalfleurs_floraldesign), ja que són elles qui em van proposar de fer els tres primers shootings amb les peces ceràmiques. Elles m’han fet veure tot el potencial que tenen i creure en mi mateixa com artista de la ceràmica.

 

 

– T’agraden les joies?
 

Núria Ribera: Sí, les arracades són la meva joia preferida, com que treballo amb les mans procuro portar-les sempre lliures d’anells o polseres.

– Així doncs, si fossis unes arracades de Roosik & Co amb quina et sentiries més identificada?
 

Núria RiberaAmb les arracades Bloom Slender de Quars Rosa, m’agraden les seves formes delicades i gairebé orgàniques. Les he triat des del primer moment en què les he vist. Tenen molta llum, però no enlluernen, és el tipus de joia que podria portar en qualsevol ocasió i continuar essent jo mateixa.

  
– Gràcies, Núria, per aquesta entrevista. Voldries compartir allò que t’inspira amb nosaltres, una cançó, un llibre…?
 

Núria Ribera: La meva vida té banda sonora! En el meu taller no falta mai la música amb veu de dona. M’encanta Stevie Nicks i Fleetwood Mac, Barbara Streisand, Everything but the Girl, Lauryn Hill…

Ha estat un plaer acostar-nos aquesta estona a la Núria Ribera. Ens vam conèixer gràcies a la Martina Matencio, @lalovenenoso, en una de les sessions fotogràfiques que hem realitzat recentment. Si ens seguiu a l’instagram (@roosikandco) haureu vist les imatges que ens van unir: les nostres joies Lilium reposen sobre les seves peces moldejades també amb cura, passió i detall. No cal dir-vos que aquest tipus de col·laboracions i connexions ens omplen i ens inspiren. Desitgem que també us hagi agradat conèixer-la.
 

Et recomanem que no en perdis la pista d’ara en endavant, pots seguir-la a @nuriariberaceramica

Descobreix la resta d’històries que formen part de Women, Infinite Inspiration per a celebrar la Setmana de la Dona a Roosik & Co:
  
  
  
   

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar