Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

Women Infinite Inspiration · Laura Bartra

“Decorar, muntar i organitzar m’encanta!”
  

La Laura Bartra és interiorista i si sou de Girona o Barcelona segur que heu vist algun dels seus treballs. És la responsable, per exemple, de la decoració que podem veure als locals del restaurant König d’aquestes ciutats. Actualment, ha iniciat un nou projecte de disseny de làmpades fetes a mà que trobem molt inspirador.

– Hola Laura, explica’ns com va començar el teu interès per a crear les teves pròpies làmpades? 
 

Laura BartraFa temps que tenia ganes de fer làmpades, però no trobava el moment. De fet, tot va sorgir d’una necessitat: buscava làmpades pels locals que decorava i per a casa meva, però no en trobava que m’agradessin. I, si hi ha dos camins, sempre trio el difícil. Així que vaig decidir fer-les jo mateixa!

– Vas traslladar aquesta motivació al camp professional...
 

Laura BartraSí, vaig crear una marca que es diu Lalamp i m’ho passo molt bé! M’agrada molt treballar amb les mans, sóc de fer manualitats, em dona pau i em relaxa.  

– Com et vas plantejar el procés creatiu?


Laura BartraDes d’un inici, tenia clar que volia crear làmpades amb materials naturals i de manera totalment artesanal, així que vaig començar barrejant pompons de tela amb boletes de fusta i en va sorgir el primer disseny. I, a partir d’aquella primera proposta, en vaig crear dos models més. També treballo amb una base cromàtica de grisos, beixos, roses, algun verd i negre.

  

  
– Cada model té un nom especial, oi?
  
Laura BartraSí, les vaig anomenar Bet, Marco i Julieta, són els noms dels meus tres fills. 
  
– I quina creus que és la teva font d’inspiració per crear aquestes peces?
 
Laura Bartra: M’inspiren els objectes que produeixen pau. I m’inspira el bon gust en general, ja sigui en la moda o en la decoració... No m’inspiro en una persona en concret. També m’agrada molt anar a França per les tonalitats de les seves cases, les pedres, el punt de decadència, els camps i els arbres...


– Sabem que allà també hi ha mercats, com els que t’agrada organitzar...

Laura BartraSí, quan vaig a algun dels seus mercats, em poso nerviosa de tantes coses que hi ha que m’agraden. La bellesa em produeix nervis. M’encanta buscar-hi antiguitats, peces amb història i amb personalitat. Ah, i també em captiven i inspiren les flors. A casa sempre hi tinc flors naturals. No hi falten mai.

  

– Com creus que aquest projecte ajuda a empoderar-te o a fer-te sentir millor?

Laura BartraEnvoltar-se d’objectes bonics fa que la vida de les persones sigui millor. Envoltar-me de bellesa i serenitat m’omple, no podria estar en un lloc que estèticament no m’agradés. Necessito que una casa sigui “viscuda”, però que alhora gaudeixi d’una certa gràcia. Necessito sentir-m’hi bé, a casa.

– Elegància i calidesa i que la casa no sembli una simple imatge de catàleg. No és tasca fàcil...

Laura Bartra: Crec “Lalamp” aporta aquesta calidesa que es necessita a les cases. Per a mi aquestes làmpades serien l’equivalent a un d’aquests mobles antics que tant m’agraden perquè tenen història i transmeten amor. Són objectes que fan sentir bé a tothom.

– Aquests dies celebrem la “Setmana de la Dona” a Roosik & Co i volem preguntar-te si has trobat inspiració en alguna dona en concret a l'hora de treballar en els teus projectes, ja sigui a nivell personal o professional.
 

Laura Bartra: No sóc gens mitòmana en aquest sentit, les dones més importants en la meva vida, grans fonts d’inspiració, són: la meva mare, la meva germana, el meu grup d’amigues i, per descomptat, les meves dues filles. Referent a les amigues et puc dir que a mesura que passen els anys me n’adono com n’és de vital tenir-les a prop.

– Per finalitzar… T'agraden les joies?
  
Laura Bartra: Sí! 
   
– I si fossis una joia de Roosik & Co, quina creus que et representaria millor?
 

Laura Bartra: Totes les joies d’en Jordi m’agraden perquè em recorden la joieria d’abans, feta amb tanta cura i ofici, i també perquè desprenen molta personalitat i no són ostentoses. M’agrada veure reflectit el lema de “menys és més” en tots els seus dissenys.

Personalment, m’encanta l’estil romàntic d’aquests dos anells… l’Anell Vitruvik i l’Anell Tiara Crown.

  

  

La Laura transmet a les seves peces la seva personalitat dolça, càlida, familiar, elegant i equilibrada. Fa anys que tenim la sort de conèixer-la i sempre ens evoca aquesta calma tan necessària a dia d’avui i que tant agraïm. És una de les dones properes que més ens inspiren alhora de crear les joies de col·leccions de Roosik & Co.

No en perdis la pista d’ara en endavant, pots seguir-la a @lalampbylaura

Descobreix la resta d’entrevistes per a celebrar la Setmana de la Dona a Roosik & Co des d’aquí:   

  

  

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar