Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

El veritable valor dels diamants

Botswana és un país del sud de l’Àfrica, un país sense sortida al mar i dominat per l’impressionant desert del Kalahari, que cobreix un 70% del territori. En temps del colonialisme, al segle XIX, va ser un protectorat de l’Imperi Britànic, fins que el 1966 va assolir la seva independència. En aquell moment, Botswana era un dels 25 països més pobres del món.
  
I què hi té a veure Botswana amb Roosik & Co, us deveu estar preguntant...? Doncs francament moltíssim, perquè Botswana és també un dels principals productors mundials de diamants naturals, la pedra preciosa més apreciada pels gemmòlegs per les seves inigualables brillantor i duresa. Aquesta indústria ha estat clau en el progrés socioeconòmic de països com Botswana perquè ha permès finançar l’educació i la sanitat públiques -la taxa d’alfabetització ja és del 87%- i l’accés a l’electricitat i a l’aigua neta del 90% de les llars. L’any 2003 Botswana es va adherir a la certificació Kimberley, establerta arran d’una resolució de les Nacions Unides, que garanteix que els diamants naturals no han estat venuts per finançar guerres civils ni són obtinguts mitjançant abusos en els drets humans de les persones implicades.
  
Parlem de diamants naturals i és que també hi ha diamants sintètics. L’elevat preu d’aquesta pedra va incentivar ja des de 1950 la cerca de mètodes que permetessin sintetitzar-la en un laboratori. Com és habitual en processos semblants, la tècnica s’ha anat perfeccionant i no deixa de millorar any rere any, permetent així una reducció progressiva dels costos de producció i de la despesa energètica que necessita. No deixa de ser una bona notícia, perquè els diamants sintètics permeten democratitzar una pedra que tradicionalment no està a l’abast de tothom. A més a més, de la mateixa manera que l’extracció de diamants naturals ha anat imposant tècniques que contribueixen a anar reduint els recursos energètics que necessita, la indústria dels diamants sintètics també ho està fent, en un procés que tendeix igualment a guanyar en responsabilitat envers la sostenibilitat dels processos de producció i, en darrer terme, envers la conservació del planeta.
  
El diamant sintètic, per tant, ha arribat per quedar-se, i amb tota probabilitat s’anirà popularitzant progressivament. Però això no vol dir que mai arribi a substituir el diamant natural, un exemplar que no sintetitza un laboratori, sinó la pròpia natura, a través d’un procés de milions d’anys que acaba regalant-nos una pedra única. No és que no es pugui fer joieria amb un diamant sintètic, però la grandesa i exclusivitat d’un diamant natural és insubstituïble quan es tracta de les creacions artístiques de la joieria d’autor. Igual que els metalls i els materials nobles, el valor d’un diamant natural no només transcendeix i perviu generació rere generació, sinó que s’incrementa i guanya en valor econòmic en una proporció equivalent al què guanya en bellesa.
  
Per això a Roosik & Co seguim treballant amb diamants naturals. I també perquè el nostre compromís no és només amb la sostenibilitat mediambiental, sinó amb la sostenibilitat i dignificació social en països com Botswana, que per molt lluny que estiguin, formen part de la nostra mateixa comunitat humana.
  
Vols saber-ne més?
  

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar