Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

L’ANELL DE COMPROMÍS A QUINA MÀ ES PORTA?

¿En quina mà es porta l'anell de compromis?

Una de les preguntes que més sovint ens feu a la nostra joieria de Girona és a quina mà es porta l’anell de compromís. És normal tenir dubtes, cadascú escull l’opció que li és més còmoda o la que tradicionalment ha vist a casa seva. Tanmateix, us fem cinc cèntims sobre en quin dit i en quina mà se sol dur un dels anells més importants de la vida de la parella.

 

 

En quin dit i en quina mà es porta l’anell de compromís?

L’anell de compromís se sol portar en el dit anular de la mà esquerra. Sobretot en països com Espanya, Portugal, Itàlia, Estats Units, Canadà, Regne Unit, França… Si bé, cal tenir present que fins i tot dins del mateix país, hi ha diferències i hi ha qui prefereix portar-lo en la mà dreta.


A Catalunya, per exemple, l’anell de compromís es porta en el dit anular de la mà esquerra, però llavors, un cop celebrat el casament, passa a la mà dreta ja que a l’esquerra s’hi porta l’aliança de noces.


També és veritat que hi ha qui continua portant-lo en la mà esquerra perquè li fa il·lusió portar junts l’anell de compromís i l’aliança de casament.


Com a curiositat, països com Alemanya, Àustria, els Països Baixos, Rússia o els països de l’Europa de l’Est es porta a la dreta.


A la Xina, l’anell de compromís es pot portar a qualsevol mà o fins i tot penjat d’una cadeneta al coll. 


A Roosik & Co us recomanem que el porteu en la mà que menys feu servir i us sigui més còmoda. Amb les mans fem multitud d’activitats diàries i els anells solen rebre molts cops. Si sou dretanes, millor portar-lo a la mà esquerra i viceversa.

 

 


D’on prové la tradició de portar l’anell de compromís al dit anular de la mà esquerra?


La tradició de portar l’anell de compromís en el dit anular de la mà esquerra ve d’una antiga creença egípcia. I és que, els egipcis es pensaven que hi havia una vena (anomenada “la vena de l’amor) que anava directament del dit anular cap al cor. Un motiu ben romàntic i que justifica portar l’anell de compromís en aquest dit, oi?

 

Es pot portar l’anell de compromís en el dit anular de la mà dreta?

Sí, i tant, encara que no sigui el més comú. L’elecció de en quina mà portar l’anell de compromís depèn de les preferències i gustos de cadascú, també d’allà on és més còmode portar-lo o fins i tot de l’estètica, on queda més bonic? Potser a la mà esquerra ja hi ha molts anells simbòlics i preferiu donar un nou lloc, igual d’important, a l’anell de compromís a la mà dreta.

 

En resum…

 

Si vols saber a quina mà es porta l’anell de compromís et direm que en la majoria de països es porta a la mà esquerra, però això pot variar fins i tot dins de cada regió o segons les preferències de cadascú. Un cop casats, l’anell de compromís sol passar al dit anular de la mà dreta en molts indrets, com a Catalunya, i en el dit anular de la mà esquerra s’hi sol portar l’aliança de casament.

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar