Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

La Turmalina

La Turmalina és la gemma del mes d'Octubre, associada a persones obertes i amb inquietuds artístiques.

 
 
La Turmalina és una de les gemmes més populars gràcies al fet que pot adquirir pràcticament qualsevol color de la natura, des de la transparència gairebé absoluta fins a l'opac negre, arribant fins i tot a presentar barreges de colors molt evocadores.
 
El seu nom ve del cigalès “Touramalli”, que vol dir “Pedra de colors barrejats”, aquesta explosió de colors ha fet que se la vinculi a persones obertes de caràcter o amb inquietuds artístiques.
 
Creus que la Turmalina pot ser la teva pedra preciosa?
 
 

"Aquesta és la part que a mi m’atreu més: veure un mineral amb tot aquest esclat de colors… La Turmalina té la capacitat de captivar-te!"

 
La versatilitat de colors de la turmalina ha estat origen de múltiples confusions amb altres pedres precioses. Tenim l’exemple dels conqueridors espanyols pensant que havien trobat maragdes al Brasil del S. XVI o el cas del famós “Rubí del Cèsar” de la corona imperial russa.
 
Tot i això les turmalines tenen característiques molt distintives, la principal seria la seva major claredat, que ajuda a reflectir la llum i produeix l’efecte d’estar canviant de color segons com l’estiguis mirant, amb una variabilitat captivadora i molt suggestiva.
 
És la pedra del mes d’octubre i es creu que atorga confiança i coratge -en tons blaus o foscos- o amor i gentilesa -en tons més clars i roses-. Pot ser la teva gemma especial?
 
 

Cura de les joies

 
És una gemma que es considera d'una duresa adequada per l'ús quotidià (7/7.5 en l'escala de Moh's), tot i que les altes temperatures poden fer-la malbé. Pot aguantar bé els productes químics, però des de Roosik & Co et recomanem l'ús d'aigua tèbia, sabó i un raspall suau per la seva neteja.
 
 

 

 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar