Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

El Diamant

Què tindrà aquesta gemma que a tots ens enamora?

 
 
La seva extremada lluminositat i brillantor la converteixen en la reina de les pedres precioses. De fet, si t’hi pares a pensar, és una de les obres d’art més belles, valuoses i singulars que ha creat la natura. T’expliquem alguns detalls per a convertir-te en expert gemmòleg:
 

Sobre els diamants

 

El procés de formació d’un diamant és molt llarg. Poden passar bilions d’anys des que s’origina a més de 150 quilòmetres sota la superfície de la terra, a temperatures i pressions extremadament altes, fins que el tens a les teves mans! És una gemma molt especial, doncs és la única que es forma a tanta profunditat, més enllà de l'escorça terrestre.

El diamant, a més a més, és la única pedra preciosa que està formada per un sol element: el carboni. Segur que ho has sentit moltes vegades: la mina d’un llapis i un diamant són el mateix! I no van desencaminats, simplement, els àtoms de carboni d’un diamant s’uneixen i s’organitzen de diferent manera que en el grafit. Això fa que la mina del llapis sigui tan tova que hi podem escriure, mentres que en el cas dels diamants són tan durs que només poden ratllar-se en contacte amb d’altres diamants.

De fet, la paraula “diamant” fa referència a la seva duresa; prové del grec “adamas” i significa “impossible de trencar”. Perquè te’n facis una idea, els diamants són el material més dur de la terra, són 58 vegades més durs que cap altre element de la natura!

 
 

“Sóc gemmòleg especialitzat en el diamant, he tingut la sort d’aprofundir moltíssim en aquesta pedra preciosa. La seva raresa, les seves propietats òptiques... es guanya a pols el títol de la més bella de les gemmes!”

 

La qualitat d’un diamant

 

Saps que en el teu dia a dia estàs més envoltat de diamants del que et penses? Només un 20% de tots els diamants són utilitzats en joieria! La resta tenen utilitat tècnica: caps de perforadores, fresadores, eines de vidriers…

I és que s’estableixen diferents categories de diamants segons la seva qualitat. Per a determinar-la es requereix de molt d’ofici, coneixement i tècnica. Llegeix-te l’apartat "Els nostres diamants" per a saber com el color, la puresa, la talla, els quirats, les denominades 4 C en joieria, determinen que un diamant sigui excepcional i impecable.

 

Els diamants de qualitat tan alta suposen només el 0,02% de l’extracció mundial d’aquesta gemma. Imagina’t com en són d’exclusius i rars! Són els que nosaltres fem servir per a crear la teva joia. La seva bellesa, singularitat i brillantor t’enamoraran i desitjaràs tenir-ne un com a mínim a la vida…

 

Simbologia del diamant

 

Com bé saps, la més desitjada de les gemmes està associada a l’amistat, l’amor i el compromís eterns. És clar, recorda que és la més perdurable i forta de totes les pedres precioses :)

Al diamant se li atribueixen adjectius tan bells i nobles que traspassen a la portadora un cop regalat. Oferir un diamant és expressar-li com és d’única, brillant, forta, noble, i eterna per a tu. El diamant és la gemma protagonista alhora de demanar compromís, i també segella la unió de la parella en les aliances de casament.

A més a més, si has nascut al mes d’abril, el diamant és la teva pedra preciosa del naixement, i també és la gemma que es regala en els 60 i 75 aniversaris. 

 

Cura de les joies

 

El diamant té un 10 de 10 en l'escala de Mohs, és la gemma més dura que existeix. Podràs dur-lo en una joia a tota hora i en qualsevol ocasió, sense por, ja que resisteix bé els cops i també els productes químics.

De totes maneres des de Roosik & Co et recomanem que tinguis cura de les teves joies. Utilitza aigua tèbia, sabó i un raspall suau (o mocador humit) per a treure-li les impureses o greixos de l’ús diari.

També pots portar-nos la teva joia al nostre taller i te la deixarem radiant com el primer dia i sense cap cost.

 
 

 

 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar