Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

Com són els anells de compromís?

Els anells de compromís solen ser solitaris o aliances de diamants en or blanc o platí. Tot i això també existeixen alternatives més atrevides i amb dissenys trencadors amb pedres de colors i formes de somni. Ara t'ho expliquem!
 
 Com llueix cadascun? Què s'ha de tenir en compte quan s'escull un anell amb diamants? Et donem un cop de mà en aquest procés tan especial que és la tria de l'anell de compromís.
 
 

Què és un solitari?

 
S’anomena solitari a aquella joia que conté un únic diamant. En aquest tipus d'anells, el diamant esdevé l'absolut protagonista, és el centre de totes les mirades, així que et recomanem que dediquis temps i cura a escollir la gemma més bella i brillant. Més endavant et parlarem de les propietats dels diamants i et servirà de guia.
 
Pel que fa als dissenys, a Roosik & Co veuràs que tot i mantenir la mateixa essència existeixen una gran varietat de models, amb diferents formes i amb diamants de totes les mides. Si pots, vine a veure el anells de compromis solitaris a la joieria de Girona Roosik & Co i t'explicarem les diferències entre cadascún perquè puguis escollir el que millor s'adeqüi a ella. N'hi ha que l'anell es fa estret a mesura que s'acosta al diamant, d'altres amb formes voluptuoses, alguns amb el diamant més elevat, d'altres amb el diamant acollit per l'or...
 
Si creus que un solitari és incòmode de portar en el dia a dia, et podem assegurar que els de Roosik & Co no ho són. Jordi Rosich ha dissenyat un sistema de grapes exclusiu de formes arrodonides que a banda de ressaltar la bellesa del diamant i ocupar el mínim espai sobre la gemma, fa que l'anell no s'enganxi amb la roba que portes i que pugui seguir el teu ritme les 24h del dia ;)
 
 

Què és una aliança de diamants?

Anomenem aliances de diamants a aquells anells formats per una seqüència de diamants en línia. Podem trobar aliances senceres (on els diamants donen tota la volta a l'anell) o mitges aliances (on els diamants ocupen la meitat o tres quartes parts de l'anell).

A dia d'avui en podem trobar de molt diferents: en moltes mides de diamants, en tot tipus de color d'or, en combinació amb solitaris... Et deixem una mostra de la col·lecció d'aliances de diamant de Roosik & Co per si vols descobrir totes les seves variants.

 

Anells de compromís amb pedres de colors

Si desitges una opció alternativa i atrevida et recomanem que li ofereixis un anell de compromís amb pedres precioses de colorssafirs, maragdes, aiguamarines, robins... A més, pots combinar-les amb diferents colors d'or i platí per donar-li el teu toc. 

Tingues en compte que les gemmes, els seus colors i la seva simbologia, són molt atractives de cares a demanar compromís i convertiran la teva peça en una expressió d'amor encara més personal i única.

 

Anell clàssic o original?

T'aconsellem que comencis valorant les opcions clàssiques alhora de demanar compromís, el solitari i l'aliança de diamants són èxit segur. A partir d'aquí, si trobes alguna peça diferent que et cridi especialment l'atenció o que t'arriba al cor... Tampoc ho dubtis! Fes cas a la teva intuïció.

I és que, les joies no son només or i diamants, són sentiments. Qualsevol anell pot esdevenir anell de compromís, no tinguis por de buscar combinacions amb diferents gemmes o dissenys (fins i tot un anell obert o que combini diamants de diferents talles!). Quins t'agraden més, clàssic o original?

 

Les 7 C. El diamant perfecte: brillantor i transparència

És important escollir bé i posar en valor el diamant que escollim per a una de les joies més importants de la història de la parella.  

A Roosik & Co treballem en base a les categories establertes per l’Institut Gemmològic Americà, la GIA. Si no la coneixes, és l'entitat sense ànim de lucre que es dedica a la investigació i formació en el sector de la joieria, i ha establert unes escales de qualitat perquè puguis tenir informació sobre quin diamant estàs adquirint.

Aquestes categories valoren la talla, la puresa, els quirats i el color del diamant, el que s'anomenen les 4C’s, i de la seva qualitat en depèn que un diamant sigui més bell i lluminós.

 

1C: Talla (cut)

Les pedres precioses i els diamants es troben en brut a la natura. Cal treballar-los bé per tal que la gemma adquireixi brillantor, color i transparència i pugui reflectir la llum que hi penetra. També s'ha de tenir cura que totes les seves facetes (cares) siguin simètriques i polides.

Si el tallador ho ha fet de manera excel·lent es potencien certes característiques del diamant, com el "foc" o la "brillantor". S'anomena "foc" quan la llum entra en la gemma i aquesta és capaç de dispersar-la en tot l'espectre de color, creant un arc iris a l'interior del diamant. Pel que fa a la "brillantor", és la capacitat que té el diamant de tornar la llum que hi penetra. Sembla que aquesta llum provingui d'ell mateix!

 

Cada talla ofereix una dispersió de llum especial i diferent a la resta. Les talles més habituals amb què solem veure les gemmes en joieria són: brillant (rodona), maragda (rectangle), oval, coixí (quadrada)… A Roosik & Co, a més a més, comptem amb una talla exclusiva, la talla heptagonal.

 

2 C: Puresa (clarity)

Els diamants de Roosik & Co són naturals i, per tant, són gemmes que es creen al llarg de processos geològics molt complexes, sotmesos a molta pressió i a temperatures altíssimes durant milions d'anys.

El més habitual és que durant aquest procés de creació el diamant incorpori inclusions en la seva estructura en forma de pols o petites esquerdes. Aquests elements poden interferir en la brillantor del diamant, ja que impedeixen que el raig de llum que hi penetra gaudeixi d'una dispersió total. 

Un diamant és pur només quan, fins i tot amb una lupa de 10 augments, no som capaços de veure-hi cap d'aquestes inclusions.

A Roosik & Co només treballem amb diamants de puresa superior a VVS (very, very slightly). Vol dir que les seves impureses són imperceptibles a la vista, fins i tot amb una lupa de 10 augments, i no afecta a la bellesa i qualitat del diamant. A menys impureses... Més valuós i bell serà el teu diamant!

 

3 C: Quirats (carat)

Els quirats fan referència al pes que té una pedra. Un quirat equival a 200 mg. Com més quirats tingui una gemma més rara és de trobar en la natura, per això el preu dels diamants s’eleva exponencialment al seu tamany. Tanmateix, el valor d'aquesta gemma es determina per la suma de les 4C, per tant, encara que un diamant sigui gran, si la seva puresa, talla i color no són òptims, el seu valor serà menor perquè es veurà sense vida...

D'esquerra a dreta: anell Slim Roosik & Co amb diamants de 0,30 quirats i 0,40 quirats.

Si et preguntes quina és la mida de diamant adequada pel teu anell de compromís, et direm que depèn molt de la dona que l'hagi de dur.  Hi ha dones que amb diamants d’1 quirat se sentiran molt còmodes, d'altres prefereixen un anell amb diamant de 0,20 ct. Perquè tinguis una referència, la mida més habitual que solen escollir a la botiga de Roosik & Co es mou entre els 0,17 quirats i els 0,60 quirats.

 

4 C: Color (color)

L’escala de la GIA estableix diferents colors pels diamants, del més groguenc al més transparent. És important que el diamant pertanyi a les categories D-E-F (colorless, transparents) per tal que sigui dels més fulgents. A Roosik & Co només trobaràs diamants d'aquestes categories.

El diamant és una pedra natural lipòfila, és a dir, a la que s’hi adhereix molt el greix. Amb l’ús diari tendeixen a embrutir-se, si la base de la pedra és transparent el veurem brillant i bell molt més temps sense necessitat de fer-ne el mateniment, però si la base és groguenca el veurem apagat de seguida.

 

Les 3 C extra de Roosik & Co

Triple excel·lència, diamants amb cor

A Roosik & Co exigim als diamants dues característiques més per assegurar-nos que siguin òptims. Una és la triple excel·lència en la talla, simetria i polit de totes les facetes del diamant, l’altre és que tots els diamants siguin ètics i provinguin de territoris lliures de conflicte.

A més a més, tots els diamants van acompanyats d'un certificat d'autenticitat, acreditant la garantia i excel·lència de les pedres: un certificat oficial de GIA per tots aquells diamants de més de 0,30 quirats i un certificat expedit per Jordi Rosich pels de menys de 0,30 quirats.

Jordi Rosich, joier i dissenyador de Roosik & Co, és gemmòleg titulat especialitzat en diamants. Rosich escull una a una cada gemma amb la que treballa, així pot garantir-te que totes gaudeixen d'aquestes característiques objectives que ajudaran a fer més bella i especial la teva joia. 

Segurament per això, les joies que dissenya amb tanta cura enlluernen i... enamoren. Imagina't ser propietària d'un anell amb diamants així.

 

Assessorament

Si tens algun dubte sobre diamants o sobre quin anell de compromís escollir escriu-nos a shop@roosik.com, truca'ns al 972 20 47 85 o fes-nos una visita a la botiga Roosik & Co, situada a la Rambla de la Llibertat, 2-4, de Girona.

El món dels diamants és molt extens, val la pena aprendre’n algunes nocions per poder-los valorar. Ara que ja ets un expert, t'animem a veure tota la nostra col·lecció:

Què et semblen els nostres anells de compromís?

 

 

Fins aviat!

 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar