< Tornar

Preguntes freqüents

ROOSIK&CO

Què és ROOSIK&CO?

Roosik&Co és una firma de joieria de disseny.
Totes les nostres peces són joies d’autor, creades per Jordi Rosich. Estan realitzades a mà, de manera artesanal, en el nostre taller a Girona.

Ens caracteritzem per parar especial cura en tot el procés de creació; des del disseny, l’elaboració del propi or i la selecció de gemmes naturals i diamants, a la cura de les joies, fins i tot, un cop són teves.

T’oferim garantia de per vida i el manteniment de les teves joies per sempre. Ja veus que, estem convençuts de la gran qualitat dels nostres materials nobles, diamants i pedres precioses, així com de la cura i el detall que dediquem al nostre treball.

Qui és Jordi Rosich?

Jordi Rosich és la figura que hi ha darrere totes les col·leccions de Roosik&Co, firma de
joieria de la qual n’és el propietari i fundador des de l’any 2012.
Rosich és fill de joiers i el saber fer per aquest ofici el porta a dins des que era un nen. En fer-se gran es va formar en estudis superiors de disseny, joieria, gemmologia, amb especialització en diamants. A dia d’avui, gràcies al seu univers personal ric i personal i la seva experiència en la tradició joieria, les seves peces gaudeixen d’una gran accetpació entre les seves clientes.

Què puc trobar a Roosik&Co?

A Roosik&Co hi trobaràs peces de joieria úniques: anells, anells de compromís i
solitaris, arracades, penjolls i collarets, polseres i peces d’alta joieria.
Totes les joies estan elaborades amb materials nobles i gemmes naturals: diamants, pedres precioses i or blanc, or groc, or rosa i platí amb un aliatge propi de Roosik&Co.

Només així, podem garantir-te que la joia que rebis gaudeix d’una lluminositat i brillantor excepcionals i que et perdurin en el temps.

Feu joies personalitzades o personalitzables?

Sí. Si somies amb una joia i vols que la fem possible, només ens ho has de dir. A partir de la idea que tinguis al cap, et farem una proposta i crearem una imatge en 3D perquè puguis veure com quedaria. Un cop aprovada, crearem la teva peça al taller amb la mateix cura amb la que dissenyem la resta de joies de les nostres col·leccions…
A banda, també podem personalitzar qualsevol joia de Roosik&Co gravant-hi amb làser el nom, la data o el missatge que vulguis!

Perquè us dieu Roosik&Co?

Jordi Rosich és conscient que el disseny de les seves col·leccions no hauria evolucionat fins al punt actual sense l’ajuda i feedback de les persones que l’envolten, familiars, amics i clientes. És per això, que el nom de la marca reflecteix les dues columnes que mantenen viu aquest projecte: la creativitat i saber fer de Jordi Rosich (Roosik) i les opinions, suggerències i el suport de les persones que ens acompanyeu (el .Co).

Com us puc fer arribar idees o suggerències de millora?

La teva opinió és or per a nosaltres. Si tens ganes d’explicar-nos idees o suggerències perquè poguem millorar la nostra feina o servei cap a tu, escriu-nos a [email protected]. Moltes gràcies per endavant!

Com puc donar-me d’alta del vostre newsletter? I de baixa?

Un cop al mes t’enviem un butlletí informatiu amb les últimes novetats, suggerències, invitacions a esdeveniments, preus especials, imatges o curiositats sobre el nostre dia a dia al taller, t’expliquem com fem una o altra joia… Si vols rebre’l, pots fer-ho des de la nostra pàgina web, al final de pàgina trobaràs una casella on deixar-nos el teu correu electrònic. Si tens problemes, escriu-nos i t’ajudem: [email protected]

Per donar-te de baixa, és tan fàcil com clicar en el botó “Donar-se de baixa” que trobaràs al butlletí informatiu que rebis o escriure’ns un correu notificant-nos que ja no desitges rebre més les notícies de Roosik&Co a [email protected]

DIAMANTS, PEDRES PRECIOSES I OR DE ROOSIK&CO

Perquè us feu el vostre propi aliatge de l’or?

L’or pur és un material molt mal·leable, per això cal combinar-lo amb coure, per afegir- hi duresa i resistència, i pal·ladi per atorgar-li color.

Fent-nos el nostre propi aliatge et garantim que l’or amb què realitzem totes les nostres peces és de la màxima puresa i que no s’hi han introduït elements que puguin afectar a la perdurabilitat de la joia o provocar al·lèrgies.

El nostre or és de 18 quirats (750mm) i el platí de 955 mm. A més, ambdós estan contrastats pel JORG, el Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya.

Perquè el vostre or és tan blanc?

L’or blanc és el resultat d’un aliatge entre l’or groc i algun metall blanc, com ara el pal·ladi, combinats en percentatges diversos. Des de Roosik&Co el que fem és utilitzar el pal·ladi per aconseguir un acabat més blanc. És un metall molt utilitzat en la tradició joieria ja que manté les qualitats de l’or groc en quant a la facilitat per a treballar les peces. A més, harmonitza d’una forma molt elegant amb tot tipus de pedres, sobretot amb els diamants, raó per la qual nosaltres l’utilitzem molt per als anells de compromís i solitaris, i també en els penjolls i les arracades, tant de la col·lecció Eternal com Blossom.

Quines són les pedres precioses amb les que treballeu més?

A les nostres col·leccions només utilitzem pedres precioses naturals, entre elles, hi trobaràs: safirs, maragdes, robins, aiguamarines, quars rosa i quars fumat, ametistes liles i verdes, tanzanites, topazis, turmalines, peridots, citrins, granats, i diamants, és clar!
Pots llegir més sobre cadascuna d’aquestes pedres precioses aquí.

Perquè són tan brillants els diamants de Roosik&Co?

El diamants de Roosik&Co són d’una gran bellesa i brillantor perquè només treballem amb diamants que responen als factors que per a nosaltres determinen la perfecció de la joia. Són les que anomenem 6C: Cut, Clarity, Color, Carat, Conflict-free and Certified, és a dir, talla, puresa, quirats, color, certificació i diamants amb cor.
Jordi Rosich escull personalment i amb cura cada diamant segons aquests atributs. Vols que t’ho expliquem amb més detall? Clica aquí:
Característiques del diamant perfecte.

Poden caure les pedres precioses i els diamants?

Sí, en casos excepcionals, com podria ser un cop fort a la joia o per algun defecte de
fabricació ja que cada peça és fruit del treball humà i d’un procés artesanal.

Per a protegir al màxim les gemmes de la peça, des de Roosik&Co tenim especial cura en el procés de clavat, i també hem creat un sistema propi de grapes que subjecten les gemmes amb l’objectiu de protegir-les de manera òptima.

Què tenen de diferents les grapes de Roosik&Co?

Les pedres precioses estan subjectades amb fermesa a la joia mitjançant un sistema
especial de grapes, ideat per Jordi Rosich.
Són grapes minimalistes, reduides a la mínima expressió per no robar la bellesa a la gemma, però que alhora contenen el punt just de metall sobre la pedra per abraçar-la bé.

També, han estat pensades per a ser molt còmodes i evitar que s’enganxin amb la roba.

BOTIGUES I BOTIGA ON-LINE

Punts de venta: Joieria de disseny a Girona

A dia d’avui, Roosik&Co té establerta la seva botiga en un dels carrers més emblemàtics de la ciutat de Girona: la Rambla de la Llibertat, 2-4. Aquí podràs veure i provar-te algunes de les nostres peces de joieria i coneixe’ns. A la part de sota de la botiga, és on tenim el nostre taller, des d’on creem i dissenyem totes les col·leccions.

Intimitat en el procés de compra

Sabem que moltes vegades, adquireixes les nostres peces per a fer un regal especial o demanar compromís a la persona estimada. En aquest sentit, la nostra botiga de Girona et garanteix la intimitat, un cop dins, les vitrines translúcides i les persianes dels nostres aparadors no permeten que siguis vist des del carrer. Així, pots mantenir la sorpresa fins el dia d’entrega de la joia.

Botiga On-line

Roosik&Co també disposa de botiga on-line des d’on pots adquirir les peces que més
t’agradin i trobar tota la informació referent a la joia.

Si tens dubtes sobre talles, materials, disponibilitat de producte o preus o si necessites una peça especial o assessorament, t’ajudem! Et contactarem de seguida per a donar- te un cop de mà, sense compromís. Escriu-nos a [email protected] o truca’ns al 972 20 47 85.

ANELLS I ALIANCES DE CASAMENT DE ROOSIK&CO

Amb quanta antel·lació s’encarreguen les aliances de casament?

Normalment, les aliances solen encarregar-se entre 2 i 4 mesos abans de la data del casament.
És important començar-les a mirar amb una mica d’antel·lació per a poder escollir-les tranquil·lament, pensa que triar les aliances és una etapa molt bonica dels preparatius del casament, val la pena gaudir-ne. Trobaràs dissenys originals en or blanc, groc, rosa o bicolors, amb acabats mate o brillant, amb formes arrodonides, quadrades, irregulars o corbes, amb diamants o sense, primetes, gruixudes, mitjanes… Hi ha tants models com tipus de parelles existeixen, i sinó, explican’s quina idea tens i la farem realitat.

Teniu més dissenys d’anells i aliances a banda dels de la web?

Sí. Pots consultar els dissenys d’aliances de casament des de la nostra botiga on-line o acostar-te amb la teva parella a la nostra botiga per saber si estem creant nous dissenys.

També, podem personalitzar els models actuals segons els vostres gustos. Pensa que hem fet aliances quadrades bicolors amb or blanc i or groc, o hem sumat petits diamants a les aliances femenines, simbolitzant el nombre de fills que ja té la parella.

Fem tot el possible perquè et sentis a gust amb aquesta joia que duràs tota la vida. És més que un anell…

No sé quina talla d’anell necessito. Com ho puc fer?

Estigues tranquil, primer de tot, podries seguir els següents passos per a acostar-te a la talla adequada.

1. Descarregar-te la guia de talles que hem preparat per a tu amb les mides d’anells i seguir les indicacions alhora d’imprimir el full. Llavors, és tan fàcil com col·locar un anell actual de la persona destinatària sobre del full fins que l’anella encaixi amb un dels cercles del dibuix. Allà hi ha marcada la talla corresponent.

2. També ens pots contactar: trucar-nos o escriure’ns i facilitar-nos informació sobre alçada i pes de la persona que durà l’anell, ja que, segons la nostra experiència et podem donar una talla força aproximada a la real.

3. Davant del dubte entre dues talles, escull la que sigui superior, així és més fàcil d’ajustar-la a posteriori.

4. Si tot i així, no veus clara la talla, no et preocupis. Pots regalar igualment la peça i contactar-nos després perquè te l’ajustem amb la informació que ens doni la parella o l’afortunada que ha rebut la peça. Si la diferència de talla és molt gran a la requerida, et realitzem l’anell de nou, sense cap cost!

5. Si vius fora de Girona i no pots venir a la botiga per a prendre la mida correcte de l’anell, ens fem càrrec dels costos d’enviament de l’anell per tal d’ajustar-lo.

Si tens alguna consulta a fer-nos sobre la talla dels anells, escriu-nos o trucan’s al 972 20 47 85.

Es poden ajustar les mides dels anells?

Sí, i tant, fes-nos arribar la joia i te l’ajustem fins que et quedi perfectament col·locada. Escriu-nos i truca’ns i ens posem d’acord sobre com ens fas arribar la peça.

Si és una peça adquirida a Roosik&Co, aquest servei no té cap cost per a tu, ni tampoc et cobrarem els costos d’enviament a Espanya si no pots venir a la nostra joieria de Girona.

En el cas dels ajustaments de mida per a joies enviades a Europa o la resta del món, el servei segueix essent gratuït, però sí que hauries d’abonar els costos d’enviament, les taxes i l’assegurança.

Es poden gravar els anells i joies de Roosik&Co?

Sí. Podem gravar-hi el que vulguis. Pot ser el teu nom, el dels teus fills o familiars, el de la teva parella… També una data especial, com la d’un casament, aniversari o naixement.

Consulta’ns sobre la mida màxima de caràcters per tal que el text es pugui llegir bé.

El text a grabar s’acompanya de la marca de l’or de Roosik&Co, que acredita que l’or és de 18 quirats i que ha estat contrastat per la JORG.

Què es sol grabar a les aliances de casament?

Cada parella és única i els textos a gravar són sempre especials per a cadascú.

El més habitual és grabar-hi la data en què s’ha celebrat el casament i el nom del cònjugue: en l’aliança d’un s’hi escriu el nom de l’altra.

També s’hi sol gravar la data i les inicials de la parella. Aquí tens alguns exemples:

• 06.05.17 Jordi (en l’aliança femenina)
• 06.05.17 Marta (en l’aliança masculina)
• 06.05.17 J&M

Com ho puc fer per gravar alguna de les joies de Roosik&Co?

Quan adquireixes una de les nostres peces a través de la botiga on-line, al llarg del procés hi trobaràs un espai que et diu “Text a gravar”, pots omplir la informació aquí. També ens ho pots notificar a l’apartat de comentaris, que veuràs alhora de fer la comanda.

Si t’oblides de fer-ho durant el procés de compra, no pateixis, escriu-nos el més aviat possible un e-mail a [email protected] amb el text que t’agradaria que hi gravessim.

El servei de gravat de la joia no té cap cost addicional.

ANELLS DE COMPROMÍS

Com escullo l’anell de compromís adequat?

Aquesta pregunta és molt habitual entre les persones que desitgen regalar l’anell de compromís a la seva parella i demanar-los matrimoni. Es vol encertar en la tria, i és normal que sigui així. Primer de tot, us direm que no hi ha un anell millor o pitjor, sinó un anell adequat per a la persona que l’ha de dur.

Per ajudar-te a escollir l’anell idoni pots llegir aquest post del nostre blog que et donarà unes primeres línies a tenir en compte. Llegir aquí.

També pots demanar-nos assessorament on-line o telefònic: [email protected] o 972 20 47 85 i et resoldrem tots els dubtes que tinguis sense compromís.

Com es demana compromís?

Cada persona escull la seva particular manera de demanar compromís. Al nostre blog hi pots trobar algunes idees sobre llocs o restaurants on demanar la mà i que et garanteixen l’èxit assegurat.
Pots aprofitar algun viatge plegats durant les vacances, una cita romàntica davant del mar o pujar plegats dalt d’una muntanya, les opcions són tan infinites com la teva imaginació.

Llavors pots obrir la capseta de Roosik&Co que duràs amagada en algun lloc. A dins, hi haurà l’anell de compromís que t’haurem col·locat bé perquè llueixi. I… li diràs les paraules per demanar-li de casar-se amb tu. Ofereix-li l’anell, que sigui ell o ella qui l’agafi de la capseta, com a gest d’acceptació de la teva proposta. No t’espantis si triga a reaccionar, si plora, si et diu que “de veritat?”… Totes les reaccions són vàlides en aquests casos, és això el que fa d’aquest moment una de les etapes de la parella més especials.

On es col·loca l’anell de compromís?

Segons les tradicions i els costums populars o el lloc geogràfic on ens trobem, la col·locació de l’anell de compromís varia i el podem trobar tant a la mà esquerra com a la mà dreta. Per exemple, a Catalunya i al País Basc és tradició de col·locar-lo en el dit anular de la mà esquerra. A Madrid, Sevilla i València, en el mateix dit però de la mà dreta.

Des de Roosik&Co recomanem que l’anell de compromís es col·loqui en la mà menys utilitzada perquè llueixi intacte més temps.

Un cop casats, l’aliança de casament pot ocupar el lloc que ara ocupa el de compromís. I l’anell de compromís es du a la mà que quedava lliure.
També se sol dur l’aliança de casament i l’anell de compromís a la mateixa mà, junts, un al costat de l’altre.

T’ajudem perquè digui “Sí, Vull”

COMANDES JOIES

Disponibilitat dels productes de la botiga on-line

Totes les comandes de les peces de joieria estan subjectes a la seva disponibilitat. En cas que hi hagi algun producte que t’agradi i no es trobi en estoc, contacta amb nosaltres i mirem de realizar-te la peça per a tu tan aviat com ens sigui possible. Ens pots trucar 972 20 47 85 | 676 64 35 69 o escriu-nos a [email protected]

Si per causes que no controlem o errors no desitjats, posem a la venda una joia no disponible en estoc i l’adquireixes, des de Roosik&Co ens comprometem a actuar de bona fe i a oferir-te la possibilitat de:

• Reemborsar-te la quantitat que hauries abonat sense cap inconvenient a través del mateix mitjà pel quan ens hagis fet el pagament.

• Oferir-te de substituir la joia que volies adquirir per una altre model d’igual qualitat i valor i que estigui disponible, sempre amb el teu consentiment, és clar.

• Si tenim la possibilitat de disposar aviat de la joia que necessites, podem acordar amb tu un nou termini d’entrega.

Preparació de les comandes-Packaging

Preparem totes les comandes des de la nostra botiga de Girona, una a una, dedicant-
los el temps i la cura que mereixen.
Les peces es presenten en una bonica capsa de cartró de color rosa nude, dins d’un sobre de tela de vellut del mateix color.

En el cas dels anells de compromís, rebreu una caixeta especial per a poder oferir l’anell a la vostra parella de manera que ja la podreu sorprendre des del primer moment.

En el cas de peces de joieria que incorporin diamants o pedres precioses, adjuntarem al paquet el certificat d’autenticitat de les gemmes, així com la seva garantia. Tens a les mans una peça única en tots els sentits!

La presentació final de les peces pot variar segons el tipus de joia que adquireixis. T’adjuntem algunes imatges del nostre packaging perquè te’n facis una idea:

Quins mètodes de pagament accepteu?

Els pagaments es poden realitzar a través de diferents vies:

• Targeta
• Transferència bancària
• Paypal

Si et trobes amb algun problema o inconvenient, contacta’ns i t’ajudem.

Es pot pagar a plaços?

No, en aquests moments no oferim aquesta possibilitat.

Quin és el nostre horari d’atenció al client?

És de dilluns a dissabte, de 9,30h – 13,30h i de 16,30h a 20h.

Enviaments i devolucions

Tens tota la informació relacionada amb els enviaments, els períodes d’entrega i les
devolucions aquí.
Si et queda algun dubte, fes-nos-el arribar aquí: [email protected]

Atenció al client i ajuda On-line

Contacte

Tot l’equip de Roosik&Co està a la teva disposició de dilluns a dissabte de 9,30-13,30h i de 16,30-20h. Pots contactar-nos a través de:

GARANTIA ROOSIK&CO

Garantia de per vida de les joies

A Roosik&Co t’oferim la garantia i el manteniment de les teves joies de per vida. Sense cap cost! És una part molt important de la nostra feina, volem que gaudeixis de les nostres joies per sempre.
Si trobes qualsevol defecte de fabricació, comunica’ns-ho i mirem de solucionar-ho. Has de tenir en compte que, com a defectes de fabricació no queden incloses les següents situacions:

  • Danys generals, cops, ratllades, desprendiments o trencaments de les gemmes o d’altres elements, provocats per un ús indegut o poc habitual de la joia.
  • Taques o canvis de brillantor en el metall, les gemmes o d’altres elements provocats per agents químics externs

T’hem de dir però, que aquesta garantia no és vàlida si les nostres joies han estat manipulades per personal extern a ROOSIK&CO. Esperem que ens entenguis.

Pots llegir més informació sobre aquest tema en el punt 7  del següent enllaç. Veure aquí.

Per a quasevol dubte ens trobaràs al 972 20 47 85 i a [email protected]