< Tornar

Com aconseguir el “Sí, Vull” aquest Sant Jordi

 

La Diada de Sant Jordi és una gran festa per a Catalunya. És la festa dels llibres i de les roses, de la cultura i de l’amor. És el dia dels enamorats i des del segle XV és costum de regalar una rosa vermella a la persona estimada. Vermella, símbol de la passió i l’amor. Vermella com la sang del drac que Sant Jordi va matar per salvar la princesa.

Pels volts de l’any 1930, a aquesta festa s’hi va afegir el costum de regalar un llibre. I és que, el 23 d’abril, va ser escollit com el “Dia Internacional del Llibre” perquè coincideix amb la mort de grans literats: Miguel de Cervantes o William Shakespeare.

Per a celebrar aquesta efemèride, milers de parelles surten als carrers i places de les ciutats i pobles a fer una passejada per les parades de flors, llibres i llibreries. Cada any, cerquen la rosa més bonica o el llibre més nou, amb la finalitat de sorprendre el seu acompanyant.

Vermelles, grogues, blanques, multicolor… De roses diferents i especials n’hi ha de tots els colors possibles, però només n’hi ha una que brilla per sobre de les demés. Una que perdurarà per sempre: l’anell de compromís. Són molts els que escullen la data de Sant Jordi per a proposar matrimoni a la seva enamorada aprofitant l’ambient d’alegria i màgia que envolta la Diada.

El diamant o brillant esdevé la corol·la de pètals de la rosa i l’anella d’or o platí es converteix en el pedicel més robust.

 

Si voleu obtenir un “Sí, Vull” durant la Diada de Sant Jordi, des de ROOSIK&CO us donem uns quants consells. Endavant!