< Tornar

Quars

Propietats

Quars rosa o fumat, ametista lila, ametista verda, citrí… Són gemmes que comparteixen una gran similitud en la seva composició química i, juntes, conformen l’anomenat grup del quars. El quars és pura sílica, un compost químic que es troba en un 60% de l’escorça terrestre de múltiples maneres, com en les pedres, roques i sorres. El quars rosa obté aquesta tonalitat a causa de la seva composició en fòsfor i se l’associa amb l’amor incondicional i la pau.

Quars rosa pedra preciosa Roosik

L’ametista lila és la pedra més apreciada dins d’aquest grup. Se li han arribat a atribuir propietats sobrenaturals: és protectora i dóna sort i estabilitat.

Tres ametistes liles, dos amb talla oval i una amb talla maragda, llueixen els seus tons liles. Jordi Rosich les utilitza en les seves col·leccions de joieria, sovint de la col·lecció Blossom en la que les gemmes naturals són les protagonistes.

Pel seu procés de calcinació a altres temperatures podem trobar ametistes d’altres colors: grogues clares, vermelles, verdes o incolores.

Tres ametistes verdres, gemmes, pedres precioses, d'un verd cristal·lí i natural

El citrí és considerat el fill groc de l’ametista i, en l’antiguitat, representava la condensació de la consciència dels Mestres espirituals.

El més fosc, el quars fumat, obté aquest cromatisme gràcies a la seva exposició a temperatures d’entre 300º i 400º.

quars fumat pedra preciosa roosik

 

Podeu veure totes les peces creades amb quars rosa aquí, en quars fumat aquí, en ametista lila i verda i en citrí aquí.