< Tornar

Txell Costa

Els somnis tenen data de caducitat, com els iogurts. Ara fa dotze anys tenia una vida “aparentment” ideal: feina fixa de periodista en una ràdio pública a Barcelona, amb certa fama i visibilitat, amb reconeixement econòmic… Vaig adonar-me que no era feliç.

Vivia en mode “cap actiu”, però no en mode “cor actiu”.

No parava gens d’atenció a com són d’importants els sentiments i sentir-se bé a tot arreu…  També a la feina, és clar!

Vaig decidir fer un cop de cap, deixar aquella estabilitat i emprendre un camí en solitari com a Txell Costa®Group, la consultoria de Màrqueting i Negocis. Sí, sense res, en plena crisi, essent dona i en un moment en el qual, amb prou feines, se sentia la paraula “emprenedor” a peu de carrer. Però tant se valia! En aquell moment vaig creure que sí que ho podia fer, tot i les pors.

Sempre hi són les pors… Formen part de totes les fases de la vida.

Ara miro enrere i veig el camí fet: tres mil clients a arreu del món, amb presència internacional, col·laboracions amb la Universitat de Yale a Connecticut, quaranta col·laboradors externs i un equip fix que considero el meu nucli dur.

La Txell porta l’Arracada Cuff Nature en or rosa, safirs verds i diamants, a conjunt amb el penjoll Blossom Bunch Nature.

Crec de tot cor que les coses funcionen quan es fan amb sentiment i es té en compte els altres. Els diners o la visibilitat no haurien de ser mai l’objectiu principal dels projectes. Així és com sempre fet les coses.

Emprenc tal com sóc. Som com emprenem.

Per a mi, les persones, fer família, tenir cura de mi i d’ells, és el més important. La gent del meu equip no té l’obligació de presencialitat al despatx, ni tampoc obligacions horàries. Treballen per objectius i fem reunions de seguiment cada setmana. Intento donar-los aquesta qualitat de vida que a mi m’hauria agradat tenir en el seu moment. Quan incorporo gent al meu equip, mai els demano el currículum! Sempre fitxo persones conegudes o alumnes. El que prioritzo de tots ells és que siguin bones persones, responsables, solucionadors… Sovint, el currículum es queda curt perquè parla de temes objectius. I la resta? Mai he estudiat màrqueting i m’hi dedico, perquè m’agrada i ho he après de manera autodidàctica.

La meva manera de liderar el projecte de Txell Costa®Group és molt horitzontal, com si l’empresa fos de tots. Tothom pot opinar… De tot! A l’inici ho feia diferent, fins que vaig treure partit a la meva feminitat com a líder i vaig potenciar el concepte emocional en el vessant del lideratge. Ara, si algú que treballa amb mi no es troba bé o té algun problema, l’acompanyo a prendre alguna cosa, en parlem, ens donem suport i tornem a la feina.

Primer som persones, després, professionals.

Com a dona, tinc desenvolupada la sensibilitat, l’empatia, la voluntat de voler tenir cura de l’altre… I això ho trasllado a l’hora de tractar les persones que treballen en el meu equip.

 

La Txell porta l’anell Blossom Bunch Nature Spiral d’or rosa, safirs verds i diamants.

Em diuen que tinc una gran voluntat per fer les coses i molta energia! Sempre tinc cava i xocolata a la nevera del despatx, perquè fa família i celebració. Intento cuidar-me molt perquè crec que és vital per a un bon rendiment, així que menjo sa, ballo, faig ioga, medito… El fet de tenir una malaltia crònica, l’endometriosi, en un estat avançat, em dóna moltes forces per a superar-me dia a dia i també he après a demanar ajuda i a acceptar els meus límits. Diuen que sóc valenta i que faig miracles…

Simplement visc en mode “cor actiu”. Ara sí!

contact us
Tens dubtes?