This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Ale Rivas

Sempre he sentit un gran interès per la cuina, ja des de petita.
 
Recordo els pastissos de xocolata que ens feia la meva mare. Ens agradaven tant, a mi i a les meves germanes! A casa nostra, ningú s’havia dedicat mai a la cuina professional, però la meva mare era una cuinera excel·lent. D’ella en vaig aprendre les receptes populars de la cuina mexicana i, sobretot, l’amor per les postres. Com m’agradava ajudar-la a fer galetes i pastissos!
 
 

En fer-me gran, vaig decidir formar-me a l’Escola de Cuina UNICO de Guadalajara, Mèxic. Vaig ampliar la meva formació amb un curs de cuina espanyola i tres mesos de pràctiques en el restaurant de Martín Berasategui (3 estrelles Michelin). Després, vaig fer una estada a El Celler de Can Roca, vaig treballar en tots els departaments i vaig exercir com a cap de pastisseria durant un període breu, sota les ordres de Jordi Roca, amb qui comparteixo inquietuds creatives. Després d’aquesta experiència, vaig continuar la meva formació en pastisseria creativa a Mèxic DF, i va sorgir-me l’oportunitat de treballar com a cap de pastisseria a Pujol, d’Enric Olvera.

Aquí vaig començar a experimentar en les meves pròpies creacions.

L’any 2012, vaig tornar a Girona per a fer-me càrrec i dirigir el projecte de les gelateries Rocambolesc, juntament amb el meu marit, Jordi Roca.

 

Aquesta iniciativa va néixer amb la voluntat de recuperar el tradicional carret de les postres de El Celler de Can Roca. Andreu Carulla va dissenyar-nos el nou carret per als petits fours i en veure’l vam imaginar-nos de seguida que seria molt divertit recórrer els carrers de Girona i oferir aquests dolços de manera ambulant.

La idea era molt engrescadora però vam topar-nos amb les limitacions de la normativa municipal, així que vam optar per aparcar el carret en un local ben cèntric de la ciutat, al carrer Santa Clara. De fet, aquest és l’inici de la nostra primera botiga Rocambolesc a Girona, un dolç viatge que ha continuat cap a Barcelona, Madrid i Alacant. En total, hem obert 5 establiments en 5 anys, a més de la botiga online i el subministrament a 15 botigues de El Club Gourmet de El Corte Inglés.

La meva feina és la de portar els somnis d’en Jordi a la terra.

Sóc una persona pragmàtica. M'encarrego de covertir la seva imaginació en una realitat a la botiga. Per arribar fins aquí he hagut de fer front a molts reptes, personalment i professionalment. Un tema és cuinar i l’altre és dirigir un negoci, contractar el personal, encarregar-se de la logística (que no és fàcil en el sector dels congelats)...

També he après molt a l’hora d’arrencar totes les botigues des de zero, fer-les créixer i formar un bon equip. És imprescindible contractar gent en qui poder confiar i a qui poder transmetre la filosofia de la casa. A més, cap botiga Rocambolesc és igual, cadascuna té la seva pròpia personalitat. Això s’aprecia també en els gustos preferits de cada zona. Com a curiositat us diré que, a Girona, el gelat que té més èxit és el de Poma al Forn, a Madrid triomfa el de Coco amb Violeta i a Barcelona, el de xocolata!

A les nostres botigues, el 80% de la plantilla són dones, i ha estat així de manera espontània. Ens entenem totes molt bé i, juntes, li donem un toc més sensible i femení a Rocambolesc, tant a l’hora de servir els gelats com en el tracte amb el client. De totes maneres, no hauríem de fer distinció entre homes i dones en l’àmbit laboral, perquè si no, nosaltres mateixes contribuïm a mantenir la bretxa oberta.

Ja hem arribat a un punt en el qual les dones emprenem i liderem llocs de responsabilitat.

 

Descarrega aquí el Llibre “Passionate Women”

 

 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Do you need help? Talk to an expert

X

Cart

No more products available for purchase