This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Women Infinite Inspiration · Anna Bertran

 “La meva feina ajuda a empoderar-me com a dona” ens explica l’Anna Bertran amb un to directe i sincer. 

Anna Bertran és una actriu empordanesa que actualment viu a Barcelona. La trobarem a “Perduts en el temps”, un projecte que aviat veurà la llum i que combina la interpretació, l’humor i els personatges amb la divulgació històrica i les entrevistes.
  

  
– Anna, com es va despertar la teva curiositat per a la interpretació?
 

Anna Bertran: En el meu cas és molt vocacional, des de ben petita imitava la Lloll Beltran, la Marta Sánchez i la Sabrina (riu). Hi ha vídeos que ho demostren! 

– De la "petita" Lloll a l'Anna Bertran, quan vas fer el salt?
 

Anna BertranAls sis anys, hi ha un punt d’inflexió que encamina la meva vocació per la interpretació, i és quan la meva mare decideix apuntar-me al Casino Menestral Figuerenc a fer teatre. I ja no ho deixo.    

– És una professió bonica, però no ha de ser fàcil...
  

Anna BertranSí, el camí fins aquí ha estat dur i crec que fa falta molta tossuderia i resiliència...  

– Ho has aconseguit.


Anna Bertran
He treballat de molts oficis per poder-me pagar els estudis, però el fet que sigui una professió tan vocacional m’ha donat forces per aguantar el que calgués. Avui dia no em queixo gens, al contrari, m’ha regalat moltíssim aquesta professió.


– Dona, Actriu i Empoderament. Quina relació hi veus?

  
Anna BertranLa meva feina ajuda a empoderar-me com a dona. Abans, només els homes podien fer la meva professió i es disfressaven de dones!

– No deixa de sorprendre'ns...
    
Anna BertranSí, a més, en el camp de l’humor, les dones hi hem entrat des de fa molt poc. Eva Hache ens va obrir una mica el camí, però segueix costant molt, perquè és un registre que normalment sempre s’ha cedit més als homes que a les dones.  

– Com creus que ajuda les persones la teva professió?
  
Anna BertranQuan interpretes es genera un treball d’empatia, tant per part de l’actor o actriu com per part del públic. Aquesta feina ens ajuda a entendre una miqueta més el món.
  
– Quines dones t’inspiren en la teva vida personal?
 
Anna BertranM’inspira la meva mare, ha estat sempre una dona molt treballadora i en molts sentits molt positiva. A més, sempre veu la part bona de les coses i el got mig ple. 
   
– I en la teva vida professional?

  
Anna Bertran: La Meryl Streep, una dona que ha trencat motlles dins de Hollywood, sense seguir amb els cànons de bellesa establerts. Mostra la seva vàlua a través del seu treball. 

  
– T'agraden les joies?
  
   Anna BertranSí, porto joies que tinguin personalitat i que es vegin.
  
– I si fossis una joia de Roosik & Co, quina creus que et representaria?

 
Anna BertranHi ha dues arracades que van molt amb mi, les arracades d’aro Bunch Sapphire i les arracades d’aro Eternal. M’agraden que siguin atrevides i diferents, una mica com jo suposo!

L’Anna ens explica que li agrada el color blau del safir d'aquestes arracades perquè li recorda el color del Mediterrani, li dóna un toc d’atreviment a la joia i la fa divertida i ocurrent. Aprofitem per dir-li gràcies per la màgia que desprèn al llarg d'aquesta entrevista.
 
Anna BertranGràcies a vosaltres, desitjo que els dies que venen passeu una bona estona com la que estava passant jo fa un moment, amb un te verd, escoltant Blossom Dearie de fons i llegint un bon llibre. Bona setmana de la dona a totes i a tots!
   
Les seves paraules ens deixen un bon regust de boca, com el del seu te verd reposant sobre els llavis en un moment de calma escoltant una cançó al costat d’un bon llibre. Desitgem que t’hagi passat el mateix a tu.
    
Et recomanem que no en perdis la pista d’ara en endavant, pots seguir-la a @annabertran
  
Et convidem a llegir la resta d’entrevistes per a celebrar la Setmana de la Dona a Roosik & Co des d’aquí:
  
  
  
  

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Do you need help? Talk to an expert

X

Cart

No more products available for purchase