< Tornar

Com són els anells de compromís?

Els anells de compromís solen ser solitaris o aliances de diamants. Sabeu quin és cadascun? Què heu de tenir en compte quan escolliu anells amb diamants? Us donem un cop de mà en aquest procés tan especial que és la tria de l’anell.

Què és un solitari?

S’anomena solitari a aquella joia que conté un únic diamant que esdevé el protagonista absolut de la peça. El més habitual és anomenar solitaris als anells de compromís. Tot i que també reben el nom de solitari les polseres, penjolls o arracades amb un sol diamant clavat.

Anillos de compromiso de oro blanco Roosik

Què és una aliança de diamants?

Són aquells anells formats per una seqüència de diamants en línia. Podem trobar aliances senceres (els diamants donen tota la volta a l’anell) o mitges aliances (els diamants ocupen la meitat o tres quartes parts de l’anell). A dia d’avui els podem trobar en moltes mides diferents de diamants, i en tot tipus de color d’or: or blanc, or groc i or rosa.

Aliances de casament amb diamants grans Roosik

Anell clàssic o original?

T’aconsellem que comencis valorant aquestes opcions per a demanar compromís: el solitari i l’aliança de diamants. A partir d’aquí, si cerques alguna peça diferent, sempre et pots plantejar de regalar un anell amb pedres precioses de colors (com un robí o una maragda). Fins i tot, un anell obert o que combini diamants de diferents talles!

Pel que fa al tipus d’or, l’anell de compromís sol regalar-se en or blanc perquè tradicionalment sempre ha estat el més escollit. Avisem que l’or rosa arriba amb força, i cada vegada és més apreciat per aportar romanticisme i singularitat a la joia de compromís.

Media alianza en oro rosa con diamantes, joya hecha a mano en Girona joyería

Les 4 C. El diamant perfecte: brillantor i transparència

Els anells de compromís es caracteritzen per dur un o diversos diamants. Perquè poguem saber com és el diamant que escollim i posar-lo en valor, cal tenir en compte les categories establertes per l’Institut Gemmològic Americà, la GIA. Aquesta és una entitat sense ànim de lucre que es dedica a la investigació i formació en el sector de la joieria i de les pedres precioses.

Aquestes escales valoren la talla, la puresa, els quirats i el color del diamant. Són les que, en joieria, s’anomenen les 4C’s i de la seva qualitat en depèn que un diamant sigui més bell i lluminós.

1C: la talla (cut)

Les pedres precioses i els diamants es troben en brut a la natura. Cal treballar-los bé per tal que la gemma adquireixi brillantor, color i transparència i pugui reflectir la llum que hi penetra. El tallador és la persona encarregada de donar forma a la pedra. Ha de tenir cura que totes les seves facetes (cares) siguin simètriques i polides. Si el tallador ha fet una bona feina i ha tallat la gemma de manera excel·lent, la dispersió de la llum que hi penetra és del 99%!

Cada talla ofereix una dispersió de llum especial. Les talles més habituals amb què solem veure les gemmes en joieria són: brillant (rodona), maragda (rectangle), oval, princesa (quadrada), marquesa (en forma d’ull), baguette, pera o llàgrima, coixí…

De dalt a baix, a la foto podeu veure: talla maragda, talla brillant, talla baguette i talla coixí.

Talles de pedres precioses de Roosik & Co

La talla més habitual en què solem trobar els solitaris és la brillant: rodona i amb 57 facetes. Podeu saber-ne una mica més clicant sobre diamants i brillants.

Dins aquesta “C”, la talla, apareixen d’altres conceptes sobre el diamant, com el “foc” i la “brillantor”. S’anomena “foc” quan la llum entra en la gemma i aquesta és capaç de dispersar-la en tot l’espectre de color. És espectacular quan aconseguim veure tots els colors de l’arc iris que viuen en l’interior del diamant.

Pel que fa a la “brillantor”, és la capacitat que té el diamant de tornar la llum que hi penetra. Sembla que aquesta llum provingui d’ell mateix!

2 C: Puresa (Clarity)

Els diamants es creen al llarg de processos geològics molt complexes: estan sotmesos a molta pressió i a temperatures altíssimes durant milions d’anys.

El més habitual és que durant aquest procés de creació, el diamant incorpori inclusions en la seva estructura. Ens referim a petites imperfeccions en forma de pols o petites esquerdes. Aquests elements poden interferir en la brillantor del diamant, ja que impedeixen al raig de llum que hi penetra la seva dispersió total. Així doncs…

Quan un diamant es considera pur?

És pur quan amb una lupa de 10 augments no som capaços de veure la inclusió i aquesta no afecta a la bellesa i brillantor del diamant. És a dir, segueix essent bell i transparent.

anell de compromís prim amb diamant mitjà

A Roosik & Co només treballem amb diamants de puresa superior a VVS (very, very slightly). Vol dir que les seves impureses són imperceptibles a la vista amb una lupa de 10 augments i no afecta a la bellesa i qualitat del diamant. Us aconsellem que escolliu diamants d’aquesta qualitat o superior. A menys impureses, més valuós serà el vostre diamant!

3 C: Quirats (Carat)

Els quirats fan referència al pes que té una pedra.  Un quirat equival a 200 mg. Com més quirats tingui una gemma més rara és de trobar en la natura. Per això el preu dels diamants s’eleva exponencialment al seu tamany. Per exemple, un diamant de 0,40 quirats no valdrà el doble d’un de 0,20 quirats, sinó més.

Tanmateix, el valor d’aquesta gemma es determina per la suma de les 4C. Per tant, encara que un diamant sigui gran, si la seva puresa, talla i color no són òptims, el seu valor serà menor perquè es veurà sense vida…

anill de compromís amb diamant

Si us pregunteu quina és la mida de diamant adequada per als anells de compromís, us podem dir que depèn molt de la noia que l’hagi de dur.  Hi ha dones que amb diamants de 0,50 quirats o d’1 quirat se sentiran molt còmodes. D’altres prefereixen diamants de 0,10 quirats i que consideren més portables pel seu dia a dia.

Perquè tingueu una referència, la mida més habitual que solen escollir a la botiga de Roosik & Co es mou entre els 0,17 quirats i els 0,25 quirats. Un diamant no és “gran” o “petit” per sí mateix, depèn de la persona que l’ha de dur.

D’esquerra a dreta: anell Sinuous de Roosik & Co amb diamants de 0,25 quirats, 0,30 quirats i 0,60 quirats.

anells de compromís mesures diamant

4 C: Color

L’escala de la Gia estableix diferents colors pels diamants, del més groguenc al més transparent. És important que el diamant pertanyi a les categories D-E-F (colorless, transparents) per tal que sigui dels més fulgents.

El diamant és una pedra natural lipòfila, és a dir, a la que s’hi adhereix molt fàcilment el greix. Amb l’ús diari i les cremes hidratants, els diamants i les gemmes tendeixen a embrutir-se molt. Si la base de la pedra és transparent, el veurem brillant i bell molt més temps sense necessitat de fer-ne el mateniment. Si la base és groguenca, el veurem apagat de seguida.

Els colors d'un diamant. D-E-F les categories del diamant transparent

2 C de Roosik & Co

Triple exCel·lència i Diamants amb Cor

A Roosik & Co exigim als diamants dues característiques més per assegurar-nos que siguin òptims.

Una és la triple excel·lència en la talla, simetria i polit de totes les facetes del diamant. I l’altre és que tots els diamants siguin ètics i provinguin de territoris lliures de conflicte.

joyeria de girona expertos en diamantes

Jordi Rosich és gemmòleg titulat, especialitzat en diamants. En Jordi escull una a una cada gemma amb la que treballa. Així, garanteix que totes gaudeixin d’aquestes característiques objectives que les converteixen en joies d’alta qualitat. És per això que les peces que dissenya amb tanta cura enlluernen i… enamoren.

De fet, els diamants de Roosik & Co pertanyen al 0,02% de l’extracció mundial d’aquestes pedres precioses d’aquesta qualitat. Són diamants molt especials. Imagina’t ser propietària d’alguna d’aquestes gemmes úniques.

Assessorament en Diamants

Si teniu algun dubte sobre diamants o voleu saber-ne més podeu escriure’ns a [email protected], trucar-nos al 972 20 47 85 o fer-nos una visita a la botiga Roosik & Co, situada a la Rambla de la Llibertat, 2-4, de Girona.

El món dels diamants és molt extens, val la pena aprendre’n algunes nocions per poder-los valorar. Ara que ja sou uns experts podeu fer un cop d’ull aquí. Què us semblen aquests anells de compromís?

Fins aviat!