Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

El Safir

El Safir és la gemma del mes de Setembre, associada a persones nobles i fidels.

 
 
El Safir és una de les gemmes més valuoses i apreciades. És una pedra preciosa rara de trobar en la natura, d’una gran duresa i d’un intens i sedós color blau, tot i que es poden trobar safirs de pràcticament tots els colors, agrupats en els “safirs de fantasia”.
 
El seu nom ve del grec “Sappheiros”, fent referència al lapislàtzuli, i se la vincula amb persones nobles i fidels.
 
Creus que el Safir pot ser la teva pedra preciosa?
 
 

"Em passaria hores mirant aquest blau. Els Safirs són gemmes ideals per a treballar en joieria, són molt perdurables en el temps i, gràcies a la seva reflexió de la llum, tenen colors vius i intensos independentment de la mida que tinguin."

 
Els safirs, com la resta de gemmes, sempre han estat molt apreciats per les classes altes, però en aquest cas ens trobem amb una atenció especial del clero, ja que atorgava a la pedra un simbolisme especial: Una imatge del cel.
 
La principal característica del safir seria la seva reflexió de la llum: intensa, canviant i màgica. De blava a porpra segons el tipus de llum. Es dóna també el fenomen de l’asterisme, inclusions en la gemma que formen patrons en forma d’estrelles de sis puntes lluminoses, sent un dels exemples més famosos l’”Estrella de la Índia”.
 
És la pedra del mes de setembre i es creu que evoca una imatge del cel, un símbol de la pròpia ànima i del que s’esperava d’ella: fidelitat, noblesa i sinceritat. Pot ser la teva gemma especial?
 
 

Cura de les joies

 
És una gemma de gran duresa, un 9 en l'escala de Mohs, i és molt adequada per a l'ús quotidià, ja que resisteix bé els cops. Tot i la bona resistència també als productes químics, des de Roosik & Co et recomanem l'ús d'aigua tèbia, sabó i d’un raspall suau (o d’un mocador humit) per a la seva neteja.
 
 

 

 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar