Aquesta web té un suport limitat pel teu navagedor. Et recomanem que canviis a Edge, Chrome, Safari o Firefox.

La Morganita

És habitual trobar cristalls de morganita de gran tamany. Al Brasil, alguns exemplars pesen més de 10kg!

 

 
 
La maragda i l’aiguamarina pertanyen al grup dels berils, però en aquest grup també hi trobem pedres precioses d’altres colors a part del verd i del blau. Avui precisament et parlarem dels berils de color rosa: les morganites. Les coneixes?
 
 

Sobre les morganites

  

Les morganites són de color rosa, poden anar des dels tons més delicats, com el nude i el salmó, a tonalitats violetes. És una pedra preciosa d’una extremada brillantor, metàl·lica, elèctrica, i genera uns reflexos de color molt profunds i variats. És d'una bellesa que enlluerna i cada vegada és més popular alhora de coronar els anells de compromís.

Tot i que sol moure’s dins del ventall de tonalitats rosades, s’han arribat a trobar morganites bicolors, és a dir, que són part morganita i part aiguamarina. Són peces de museu per la seva raresa en la natura!

 


La morganita va ser batejada amb aquest nom per honorar JP Morgan, el col·leccionista de gemmes més important de principis del 1900.

 
 

És del grup dels berils nobles, el mateix grup que les maragdes i les aiguamarines, i el que més m'atrau d'aquesta gemma és la brillantor metàl·lica i elèctrica que té. És d'un rosa únic en gemmologia.

 
  
  
Si t’agrada saber d’on procedeixen les gemmes, et direm que actualment es troben jaciments de morganita a Brasil, Madagascar, Moçambic, Rhodèsia, al Sud-oest d’Àfrica i a Califòrnia.
 
 

  

Cura de les joies

 
La morganita té un 7,5-8 sobre 10 en l’escala de Mohs, igual que les seves cosines: la maragda i l’aiguamarina. 

És una gemma resistent, però cal tenir-ne cura. Evita el contacte de la morganita amb l’alcohol o amb àcids com la llimona o el vinagre. Tampoc és amiga de les cremes ni dels canvis bruscs de temperatura.


Si tens una joia de Roosik & Co amb morganita, porta-la a la botiga Roosik & Co (demana cita prèvia), la netejarem sense cap cost i la deixarem radiant com el primer dia.
 
 
  

 

 

Contact us

Optional:

Roosik & Co

Necessites assessorament? Parla amb un expert

X

Cistella

No hi ha més productes disponibles per comprar