L'Aiguamarina

  • de Arnau Sorribes
L’Aiguamarina és una varietat del beril que es caracteritza pel seu suau i cristal·lí color blau-verdós clar, que evoca la imatge de la transparent aigua d’un mar en calma. L’origen del seu nom prové precisament del llatí “Aqua Marina, “Aigua de mar”, ja que aquesta gemma ha estat lligada a aquesta evocació des de l’antiguitat, sent molt apreciada pels mariners. És una pedra preciosa que se sol relacionar amb fer front als conflictes, amb fer passos endavant, en definitiva, amb persones valentes i decidides. Creus que pot ser la teva gemma especial?
 
 

"De l’Aiguamarina m’agrada el seu color, tant homogeni i cristal·lí… És una de les gemmes preferides de les nostres clientes, els evoca el color i la frescor dels dies feliços prop del mar en calma."

 
 
Com ja hem mencionat l’aiguamarina ha estat sempre una gemma molt apreciada pels mariners, que atribuïen a la gemma la capacitat de calmar les aigües i ajudar-los a arribar segurs al seu destí. Curiosament les aiguamarines es formen normalment a grans altures, en pics de Pakistan o Brasil, per exemple, on s’extreuen en fragments de grans dimensions en comparació a les altres pedres precioses -tenim l’exemple de l’obelisc de 36 cm fet en talla fantasia de Berndt Munsteiner-. Un contrast poètic i evocador entre mar i muntanya, cel i aigua, que dóna un nou matís al color blau clar de l’aiguamarina.
 
El seu agent colorant és el ferro, en poca quantitat, el qual genera el suau to blau-verdós que fa que la gemma compti amb un reflex quasi blanc i, a vegades, en la característica forma d'estrella de sis puntes. És la gemma característica del mes de març i, històricament, se li han atribuït poders de protecció a qui la porti de cara a un conflicte o un repte, com el dels mariners llençant-se a la mar.
 
 

Cura de les joies

 
És una gemma que es considera d'una duresa adequada per l'ús quotidià (7.5/8 en l'escala de Moh's). Pot aguantar bé els productes químics, però des de Roosik&Co recomanem l'ús d'aigua tèbia, sabó i un raspall suau per la seva neteja.
 
 

 

 

Etiquetat amb: GEMMES & DIAMANTS
Compartir:

Entrades més antigues Entrades més noves

American Express Apple Pay Bancontact Google Pay iDEAL Maestro Mastercard PayPal Shop Pay Visa
CA
CA