1. Selecció de diamants
1. Selecció de diamants
Tots els diamants de les joies de Roosik&Co. són curosament seleccionats per Jordi Rosich -joier, clavador, gemmòleg i dissenyador de la marca-. A més de l’atenció a les “4 C” que marquen la bellesa de qualsevol diamant, Roosik&Co. hi afegeix l’ús de diamants de triple excel·lència (quan la simetria, la talla i el poliment són òptims) i la procedència de les pedres de territoris fora de conflicte. I per als que busquen una joia veritablement exclusiva, Roosik&Co. crea anells amb diamants de colors, t’hi atreveixes?
2. Esboç i pluja de idees
pel disseny de l’anell
2. Esboç i pluja de idees
pel disseny de l’anell
Les joies de compromís de Roosik&Co. estan pensades i dissenyades per Jordi Rosich. La creativitat de Rosich parteix de la inspiració que troba en el seu entorn més immediat, en l’exuberància i la delicadesa de la natura, en la personalitat de les persones que l’envolten, en els moviments artístics, en el món contemporani… A partir de la primera idea, Rosich dibuixa un esbós que conté l’essència del què vol expressar amb una joia que sempre porta l’ànima de l’autor.
3. Disseny 3d i impressió 3d
3. Disseny 3d i impressió 3d
El taller de Roosik&Co. està dotat amb la tecnologia punta pròpia del segle XXI. En el procés de creació de les joies, Jordi Rosich trasllada el primer dibuix que ha esbossat al disseny gràfic 3d, i, a partir d’aquí, es creen els motlles que han de permetre donar corporeïtat als dissenys. La impressió 3d dels models fa visible la joia per primer cop: a partir d’aquí, Rosich pot acabar de rectificar i polir detalls abans de la producció de nitva de l’anell.
4. Fossa del metall (or/platí)
4. Fossa del metall (or/platí)
Amb els motlles definitius de les joies, es procedeix a la fosa del metall. L’or es fon a 1070oC i el platí a 1900oC per evitar la formació de porus, en motlles de guix ceràmic, molt resistent a la temperatura. Per als anells de compromís de Roosik&Co. es treballa únicament amb metalls nobles: or groc i platí, i aliatges de pal·ladi i plata per a l’or blanc, i de coure per a l’or rosa -els metalls de les joies de Roosik&Co. mai són aliatges amb níquel, de forma que es garanteix que no causen al·lèrgies-.
5. Muntatge de les peces,
desbast i llimar
5. Muntatge de les peces,
desbast i llimar
Quan es disposa de les diferents parts que composaran una joia -els metalls, els diamants-, s’encara el muntatge de la peça. Abans de muntar, és essencial el poliment de cadascuna de les parts, ja que només en aquest moment és possible accedir a la totalitat de la superfície. Un cop realitzat el muntatge, el joier soldarà i llimarà i esmerilarà la peça resultant.
6. Polir
6. Polir
El poliment final de la joia és important perquè li donarà la màxima fulgència i brillantor. Al taller de Roosik&Co. es disposa de màquines de polir d’última tecnologia, amb bombos magnètics que aporten resultats òptims. Però el treball artesanal del joier encara hi és necessari per a l’acabat final; en efecte, l’últim poliment a mà dotarà la joia de l’efecte mirall que multiplica la seva bellesa.
7. Clavar diamant
7. Clavar diamant
En aquest punt, el procés de creació arriba al final. Jordi Rosich és especialista en el clavat de diamants i realitza aquesta operació personalment. A les joies de compromís de Roosik&Co. sempre es presta una atenció especial a les grapes que sostenen les pedres, que es treballen i es depuren de forma que assegurin la màxima comoditat a l’hora de portar la joia, evitant que s’enganxi a la roba i oferint així una òptima portabilitat.
8. Control de qüalitat i acabats finals
8. Control de qüalitat i acabats finals
La creació d’una peça de joieria és una obra laboriosa que suposa diversos passos abans d’arribar a l’obtenció del producte final. Un anell de compromís és només un petit objecte, però ha estat creat per simbolitzar els sentiments més profunds i sovint està destinat a perdurar al llarg de generacions. Per això abans de posar-les a la venda, totes les joies de compromís de Roosik&Co. passen un rigorós control de qualitat que n’assegura l’excel·lència i la futura satisfacció del seu destinatari.
9. Youtube
9. Youtube
Descobreix el nostre canal de youtube on podràs veure un recull de com fem les nostres joies, des de l’elaboració del disseny fins arribar els últims detalls i acabats de cada peça. https://www.youtube.com/channel/UCt6ZhCZecyIpiFLw8sWt7qQ?view_as=subscriber